Bedankt voor je boeking in It Sailhûs!

We kijken enorm uit naar je komst in It Sailhûs en zullen er alles aan doen om jouw vakantie bij ons onvergetelijk te maken.

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over jouw boeking, zoals onze algemene voorwaarden, kosten bij annulering en informatie over It Sailhûs. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)228 350 756 of mail naar boekingen@sailwise.nl.

Jouw persoonlijke SailWise-account

Zodra je een boeking bij ons plaatst krijg je een persoonlijk SailWise-account. Hierin staan je boekingsgegevens, je factuur, de bevestigingsbrief en de laatste brief voor vertrek. Log je voor de eerste keer in, klik dan op ‘wachtwoord opnieuw instellen/wachtwoord vergeten’ om je wachtwoord voor het eerst in te stellen. Je ontvangt dan een vrijwel direct een e-mail met instructies hoe je je wachtwoord in kunt stellen. Daarna kan je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen in je account.

Gegevens van alle gasten

Het is voor de veiligheid noodzakelijk dat wij een aantal gegevens van alle gasten ontvangen. Heb je deze nog niet doorgegeven voor jouw vakantie bij SailWise? Doe dit dan alsnog - uiterlijk 1 week van tevoren - door in te loggen in je (beveiligde) persoonlijke SailWise-account.

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van jou en je gasten. De informatie die je ons toevertrouwd, blijft vertrouwelijk en wordt niet met derden gedeeld, tenzij:

 • Er in geval van calamiteiten de hulpverlening deze gegevens nodig heeft.
 • De bevoegde autoriteit daar op de wettelijk voorgeschreven manier om verzoekt.

Lees hier onze privacyverklaring >>

Informatiemap

In het appartement vind je een informatiemap met alle bijzonderheden rondom het gebruik van het appartement en de aanpassingen. Hierin staat ook meer informatie over de omgeving en verhuur van (zeil)boten. Hier kan je de informatiemap alvast inzien >>

Huisregels watersportcentrum It Sailhûs

 • Het terras aan de zijkant van het gebouw is openbaar voor alle gasten van It Sailhûs.
 • Barbecueën is toegestaan op het terras, maar beslist niet op de steiger.
 • Roken is verboden in het gehele gebouw. Houdt buiten rekening met de andere gasten.
 • Het appartement dient veegschoon achtergelaten te worden, met een schone keuken en koelkast.
 • In de informatiemap vind je een inventarislijst. Controleer de inventaris (ook de hulpmiddelen) bij aankomst en vertrek. Mocht er onverhoopt iets ontbreken of niet in goede staat verkeren, geef dit dan direct aan de gastvrouw/-gastheer door.

Zelf meenemen

Beddenlinnen zijn aanwezig bij aankomst in het appartement. Op aanvraag bij de gastheer/-vrouw is een extra bedlinnenwissel (€ 9,- per persoon) of het laten doen van een was (€ 5,- per keer) mogelijk. We vragen je zelf te zorgen voor:

 • Thee-, vaat- en keukendoeken
 • Badhanddoeken
 • Afwasborstel en afwasmiddel of vaatwastabletten
 • Koffiefilters en/of senseo-pads
 • Alle dagelijkse boodschappen

Aangepaste (zeil)boot huren

Het is mogelijk om bij het appartement een (zeil)boot van SailWise te huren, om zelfstandig mee het water op te gaan. Bezoek de vele historische dorpen of steden vanaf het water. Geniet van de mooie Friese meren en laat je meevaren met de wind. Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden >>

Voor het huren van een sloep, zeilpraam of klassieke platbodem kun je terecht bij WSC de Fluessen. Bij zeilschool Allemansend kun je een poly-valk huren.

Hulphond

Hulphonden zijn toegestaan, mits je dit vooraf aan ons doorgeeft. Wij zijn wel genoodzaakt hiervoor € 65,- extra schoonmaakkosten in rekening te brengen. Overige huisdieren zijn niet toegestaan in It Sailhûs.

ADL of verpleegkundige zorg

Tijdens je verblijf in It Sailhûs is het mogelijk om professionele zorg te ontvangen zoals je die gewend bent. Dit kun je zelf regelen via Thuiszorg Zuidwest Friesland, de plaatselijke thuiszorgorganisatie. Je kunt hen bereiken door te bellen naar 0515-461100 of mail naar zorgbemiddeling@antoniuszorggroep.nl. Ook Comfortzorg biedt zorg en hulpmiddelen op jouw vakantieadres.

Algemene voorwaarden

Op alle leveringen en diensten van SailWise zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze lees je hier >>

Betalingsvoorwaarden

Bij het plaatsen van een boekingen verzoeken wij je de helft van de prijs te betalen binnen 4 weken na ontvangst van de bevestigingsbrief. Het volledige bedrag dient 6 weken voor aanvangsdatum betaald te zijn. Als je kort voor een activiteit boekt, dien je het volledige bedrag zo snel mogelijk te betalen. Bij het niet tijdig betalen van de 1e termijn, heeft SailWise het recht de boeking automatisch te laten vervallen en wordt € 100,- aan administratiekosten in rekening gebracht (tenzij anders vermeld).

Annuleringsvoorwaarden

Je betaalt bij annulering van de activiteit:

 • 50% van de totale reissom tot 6 maanden voor aanvang van de activiteit
 • 75% van de totale reissom tot 4 maanden voor aanvang van de activiteit
 • 80% van de totale reissom tot 2 maanden voor aanvang van de activiteit
 • 90% van de totale reissom tot 1 maand voor aanvang van de activiteit
 • 100% van de totale reissom vanaf 1 maand voor aanvang van de activiteit

Verzekeringen

Wij wijzen je op het belang van een annuleringsverzekering. Deze dien je zelf te regelen bij je verzekeringsmaatschappij.