Help de Lutgerdina in de vaart

Twee jaar lang heeft ze stilgelegen. Door de coronapandemie kon de tweemastklipper Lutgerdina niet uitvaren met gasten. Vanaf 29 april 2022 krijgen mensen met een beperking weer de mogelijkheid om te varen met dit historische schip. Voordat de Lutgerdina weer kan zeilen moeten we veel kosten maken. Daarom hebben we jouw steun nu hard nodig!

Wat hebben we nodig?

Dit hebben we op korte termijn nodig om de Lutgerdina weer te laten varen met gasten:

► Harpjes (5,- per stuk)
► Lampje zwemvest (10,- per stuk)
► Handgereedschap (15,- per stuk)
► Onderhoud en keuring reddingsvesten (20,- per stuk)
► Nieuwe waterkaarten (35,- per stuk)
► Wieltjes voor loopplank (40,- per wiel)
► Antislipverf dek (50,- per blik)
► Nieuwe schoten en vallen (80,- per 25 meter)
► Tilband voor tillift (100,- per stuk)
► Nieuwe landvast (150,- per stuk)
► Katrol (blok) (180,- per stuk)
► Diesel voor overtocht naar Enkhuizen (200,-)
► Nieuwe reddingsvesten (220,- per stuk)
► Onderhoud tillift (250,- per lift)
► Zeilpak voor gasten (300,- per stuk)
► Joystickbesturing schip (500,-)
► Keuring van radiotelefonie (750,-)
► Opleiden nieuwe vrijwilligers (1.000,- per cursusdag)
► Droge keuring (1.500,-)
► Veiligheidstraining bemanning (3.500,-)
► Werfbeurt schip (5.000,-)

De totale kosten komen uit op ruim € 24.683,-. Met jouw hulp hijsen we op 29 april de vlag op de Lutgerdina. Op deze vlag komen de namen van alle donateurs te staan. Reserveer nu een plekje op deze vlag en doneer!

Help de Lutgerdina in de vaart...

Met jouw hulp kunnen we mensen met een beperking weer de mogelijkheid bieden om te zeilen op de Lutgerdina en even hun beperking doen vergeten. Waar kan jij ons bij helpen? Doneren kan gemakkelijk op onze donatiepagina.
 

…en houd haar in de vaart

Zodra de Lutgerdina weer in de vaart is, zijn we er nog niet. Deelnemers van onze zeilvakanties betalen zo’n 50% van de kostprijs voor hun reis. Het restbedrag wordt gefinancierd door sponsoren en donateurs. We hebben structureel steun nodig om de zeilvakanties op de Lutgerdina betaalbaar te houden voor onze gasten. Want waarom zouden zij meer voor een zeilvakantie moeten betalen dan mensen zonder beperking?

Adopteer jij deze hut?

Adopteer jij deze hut?

Adopteer een hut

Zorg jij ervoor dat onze deelnemers in 2022 en de jaren daarna weer kunnen varen met de Lutgerdina? Adopteer een hut en houd de Lutgerdina betaalbaar én toegankelijk voor mensen met een beperking. Kies je een 2-persoonshut, dan bied je 40 mensen de mogelijkheid om op vakantie te gaan met de Lutgerdina. Adopteer je een 4-persoonshut, dan kunnen maar liefst 80 mensen met een beperking mee op de Lutgerdina. De hut draagt bovendien een jaar lang jouw (bedrijfs)naam.

2-persoonshut                 € 4.000,- per jaar
4-persoonshut                 € 8.000,- per jaar

Heb je interesse of wil je direct een hut adopteren? Laat het ons weten via het contactformulier en we nemen contact met je op. Of neem zelf contact op met:
Renske Rietbergen (SailWise directeur)
06-53749025
r.rietbergen@sailwise.nl
 

Over de Lutgerdina

SailWise-tweemastklipper Lutgerdina is een historisch schip uit 1897! Sinds 1981 is het schip volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. Het schip kan bediend worden vanuit een rolstoel, beneden zijn er hutten met tilliften en hoog-laagbedden en ook de keuken, douches en toiletten zijn aangepast. Iedereen kan dus mee met de Lutgerdina!

Op de Lutgerdina ontdekken mensen met een beperking wat ze wél kunnen. Zichzelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Hierdoor voelen zij zich fysiek en mentaal minder geremd, kunnen ze meer uit het dagelijks leven halen en hun leven op meer zelfstandige wijze leiden. Kortom: een zeiltocht op de Lutgerdina is veel meer dan een leuke tijd op het water!

Jubileumjaar

In 2022 bestaat de Lutgerdina maar liefst 125 jaar! Een bijzonder moment dat we graag willen vieren met het weer in de vaart brengen van dit prachtige en bijzondere schip. Help jij mee?