Breng de Lutgerdina weer in de vaart

Twee jaar heeft ze stilgelegen. Door de coronapandemie kon de tweemastklipper Lutgerdina niet uitvaren met gasten. In 2022 gaan we mensen met een beperking weer de mogelijkheid bieden om zelf te varen met de Lutgerdina. Om dat mogelijk te maken, hebben we jouw steun nodig. Want het in de vaart brengen van de Lutgerdina brengt veel kosten met zich mee.

Breng de Lutgerdina weer in de vaart en doneer!
 

We hebben jouw steun nodig!

Voordat ’een historisch schip als de Lutgerdina weer in de vaart gebracht is, moet er veel gebeuren. Een paar voorbeelden:

  • Het schip moet opnieuw gekeurd worden

  • Oók na twee jaar stilliggen is onderhoud hard nodig

  • Certificaten moeten hernieuwd worden

  • We hebben bemanning voor het schip nodig (2 schippers en 4 maten)

  • Deze bemanning moet opgeleid worden om de Lutgerdina te kunnen varen

Kan jij iets missen? Doneer het dan aan de Lutgerdina (en haar gasten) en bepaal zelf hoeveel je bijdraagt! Doneren kan al vanaf 2 euro!

Over de Lutgerdina

SailWise-tweemastklipper Lutgerdina is een historisch schip uit 1897! Sinds 1981 is het schip volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. Het schip kan bediend worden vanuit een rolstoel, beneden zijn er hutten met tilliften en hoog-laagbedden en ook de keuken, douches en toiletten zijn aangepast. Iedereen kan dus mee met de Lutgerdina!

Op de Lutgerdina ontdekken mensen met een beperking wat ze wél kunnen. Zichzelf ontwikkelen, grenzen verleggen en eigen regie zijn hierbij de sleutelwoorden. Hierdoor voelen zij zich fysiek en mentaal minder geremd, kunnen ze meer uit het dagelijks leven halen en hun leven op meer zelfstandige wijze leiden. Kortom: een zeiltocht op de Lutgerdina is veel meer dan een leuke tijd op het water!

Jubileumjaar

In 2022 bestaat de Lutgerdina maar liefst 125 jaar! Een bijzonder moment dat we graag willen vieren met het weer in de vaart brengen van dit prachtige en bijzondere schip. Help jij mee?

Klik hier om direct naar de donatiepagina te gaan >>