Coronavirus: veelgestelde vragen

Het coronavirus vraagt om maatregelen van mensen en organisaties. Bij SailWise houden we alle berichtgeving met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten en volgen we de richtlijnen van de GGD en het RIVM. Op de website van het RIVM lees je precies wat deze richtlijnen zijn. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd wat het coronavirus is en wat jij ertegen kan doen.

Bij SailWise nemen we geen risico’s en houden we ons aan de meest recente richtlijnen van het RIVM. Wij zullen daarom al onze activiteiten en vakanties t/m 31 mei annuleren. Deelnemers worden hiervan op de hoogte gebracht en we bieden hen een passende oplossing.

Onbeperkt én onbezorgd genieten

Uitstekende zorg en veiligheid staan sinds jaar en dag hoog in het vaandel bij SailWise. Tijdens onze vakanties zijn er deskundige medewerkers en (verpleegkundige) vrijwilligers aanwezig om de best mogelijke zorg te bieden aan onze deelnemers. Bovendien nemen we altijd verschillende voorzorgsmaatregelen om jouw veiligheid te garanderen en besteden we veel aandacht aan hygiëne. Met het coronavirus zetten we nog een tandje bij, om er écht zeker van te zijn dat de risico’s minimaal blijven. Wij zorgen ervoor dat je niet alleen onbeperkt, maar ook onbezorgd kan genieten van jouw watersportvakantie bij SailWise!

Veelgestelde vragen

We begrijpen het als je vragen hebt over het coronavirus en wat dit betekent voor jouw vakantie. Gaat mijn vakantie wel door? Hoe veilig is het? Wat doet SailWise om mijn veiligheid te garanderen? Wat kan ik zelf doen? Hieronder hebben we een aantal veelgestelde vragen voor je beantwoord. Heb je na het lezen hiervan toch nog vragen over ons beleid of jouw vakantie? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@sailwise.nl.

Waar vind ik betrouwbare informatie over het Coronavirus?
Op de website van de ANVR zijn voor consumenten duidelijke ‘veelgestelde vragen’ geplaatst over het coronavirus. In dit filmpje wordt duidelijk uitgelegd wat het coronavirus is en wat jij ertegen kan doen. En op de website van het RIVM lees je precies wat richtlijnen zijn die in Nederland gelden én uitgebreide informatie over (de verspreiding van) het coronavirus.

Gaat mijn vakantie door nu het coronavirus ook in Nederland is?
Naar aanleiding van de maatregelen die de regering op 15 en 23 maart heeft aangekondigd hebben wij besloten om de activiteiten t/m 31 mei 2020 (de periode die het kabinet heeft bepaald) te annuleren. Deze gaan dus niet door. In het geval van een annulering zullen wij de deelnemers zo snel mogelijk informeren en hen een passende oplossing bieden.

Wat gaat er gebeuren als de reis vanwege het virus wordt geannuleerd?
Wij houden de richtlijnen en reisadviezen van de GGD en het RIVM aan. Als wij jouw reis moeten annuleren vanwege het coronavirus, dan nemen wij contact met je op en als het mogelijk is proberen we je reis om te boeken. Mocht dit op korte termijn niet mogelijk zijn, dan ontvang je van ons een corona-voucher. De corona-voucher is in het leven geroepen door de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden) - in samenwerking met de ANVR (keurmerk voor de reisbranche) en de overheid - om te voorkomen dat reisorganisaties in financieel zwaar weer komen. Op de website van de SGR vind je een goede uitleg over de voucher.

Kan ik niet gewoon mijn geld terugkrijgen?
Wij staan voor een ongekende situatie. Als stichting zal SailWise een roerige en onzekere tijd tegemoet gaan, waarin we het mogelijk financieel uitzonderlijk zwaar krijgen. Om ons en andere reisorganisaties te helpen om te overleven, hebben de SGR, de ANVR en de overheid de corona-voucher in het leven geroepen. De voucher kan tot een jaar na uitgifte gebruikt worden voor een nieuwe reis. Zo heb jij ruime keuze om een nieuwe vakantie te kiezen bij SailWise én kunnen wij deze crisis overleven. We hopen op je steun en je begrip hiervoor.

Wat gebeurt er als het reisadvies verandert tijdens mijn vakantie?
We nemen geen risico’s. Als het nodig is voor de veiligheid van de deelnemers, dan kan het zijn dat we het programma aanpassen tijdens je vakantie. Bijvoorbeeld als we de vaarroute moeten wijzigen als (één van onze) bestemming(en) afgesloten wordt. Uiteraard brengen we deelnemers hiervan op de hoogte en streven we ernaar dat deze wijzigingen geen of nauwelijks invloed hebben op jouw vakantie.

Wat als ik niet meer op vakantie wil?
Je kunt jouw vakantie in principe niet zonder kosten annuleren. Hiervoor geldt onze algemene annuleringsregeling (deze vind je terug op onze website). Als wij ons genoodzaakt zien om je vakantie te annuleren in verband met het coronavirus, dan zullen wij je de corona-voucher geven om je op een later moment toch een onvergetelijke vakantie bij SailWise te kunnen bieden.

Kan ik beter wachten met het boeken van een vakantie bij SailWise?
We begrijpen het als je in deze onzekere tijden twijfelt of je nu wel een vakantie moet boeken. We willen je op het hart drukken dat we geen risico’s nemen en geen vakanties aanbieden als we denken dat het niet veilig is. De regering heeft maatregelen getroffen tot 1 juni. We hopen dat de situatie in Nederland dan onder controle is en je veilig en onbezorgd op vakantie kan. Bovendien zijn een aantal van onze vakanties al volgeboekt en wordt het aantal beschikbare plaatsen steeds minder. Hoe langer je wacht, hoe beperkter de keuze zal zijn. Misschien is jouw vakantie dan zelfs al volgeboekt. Mocht je vakantie onverhoopt toch geannuleerd worden, dan zoeken we samen met jou naar een passende oplossing.