Nieuwe vriendschappen ontstaan bij SailWise

Onze zeilvakanties zijn dé plek om mensen te ontmoeten en vrienden te maken. Toen Maaike Hagemans (28) op vakantie ging op Robinson Crusoe ontmoette ze vrijwilligster Sanne Beumer (23). Er was meteen een klik en de vakantie leidde tot een bijzondere nieuwe vriendschap.

Jongerenreis

Sanne: “In de zomer van 2017 waren we beiden mee op een jongerenreis van SailWise. We hebben toen een te gekke vakantie gehad, waar we het nog steeds over hebben.” Bij SailWise gaan mensen met gelijkgestemden op vakantie. Tijdens de jongerenreizen zijn de deelnemers niet ouder dan 26 jaar en ook gaan er zoveel mogelijk jonge vrijwilligers mee.

Legendarische vakantie

Maaike: “Iedereen paste bij elkaar. We deden de gekste en moeilijkste dingen samen, alles was mogelijk. Lukte het rechtsom niet, dan vonden we wel een weg linksom. Zo heb ik in die week zelfs in de trapeze van een catamaran gestaan. Het was echt een legendarische vakantie.” Tijdens de zeilvakanties van SailWise doen deelnemers en vrijwilligers alles samen; van zeilen tot koken. Sanne: “Er hangt een bepaalde sfeer bij SailWise wat maakt dat je elkaar snel leert kennen en alles gewoon is. Je bent echt met elkaar op vakantie.”

Festivals en weekendjes weg

Het tweetal vond het zo gezellig, dat ze besloten vaker af te spreken. “Ik moest Maaike sowieso nog een keer opzoeken, want ik had nog een waterfles van haar in mijn tas zitten”, vertelt Sanne. Sindsdien zoeken ze elkaar regelmatig op, gaan met elkaar zeilen, naar festivals of een weekendje weg. Maaike: “We proberen ook elk jaar een week samen bij SailWise op zeilvakantie te gaan. Ik ben verslaafd aan SailWise, dus dat houden we er nog altijd in.”

Ook mee als vrijwilliger?

Nieuwsgierig naar ons vrijwilligerswerk? Kijk op sailwise.nl/vrijwilliger of neem contact met ons op:
boekingen@sailwise.nl
06-10028408