SailWise-vakanties in coronatijd

De lente is begonnen, het watersportseizoen staat voor de deur en iedereen staat te springen om weer het water op te gaan met SailWise. Toch hebben we nog te maken met strenge coronamaatregelen, waar we ons uiteraard aan houden. We nemen geen risico’s en houden de berichtgeving met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten. De gezondheid van onze deelnemers, vrijwilligers en medewerkers heeft bij ons prioriteit nummer één!

Wat betekent dit voor jouw vakantie bij SailWise? Op deze pagina lees je de meestgestelde vragen over SailWise-vakanties in coronatijd. Staat jouw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@sailwise.nl.

Met SailWise op vakantie = coronaveilig

Uitstekende zorg en veiligheid staan sinds jaar en dag hoog in het vaandel bij SailWise. Tijdens onze vakanties zijn er deskundige medewerkers en (verpleegkundige) vrijwilligers aanwezig om de best mogelijke zorg te bieden aan onze gasten. Bovendien nemen we uitgebreide voorzorgsmaatregelen om jouw veiligheid te garanderen en besteden we veel aandacht aan hygiëne. Met het coronavirus zetten we nog een stap extra, om er zeker van te zijn dat de risico’s minimaal blijven.

We volgen de adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD (voor aangepaste vakanties), houden ons aan de maatregelen van de overheid en treffen zelf maatregelen om onze vakanties coronaveilig te maken. Zo hebben we op ons watersporteiland een grote tent geplaatst als verlengstuk van de groepsruimte (lees meer >>). Zo zorgen we ervoor dat – zodra het weer kan – je niet alleen onbeperkt, maar ook onbezorgd kan genieten van jouw watersportvakantie bij SailWise!

Wij zijn er klaar voor om jou een coronaveilige watersportvakantie te bieden!


VEELGESTELDE VRAGEN

Wanneer gaan de SailWise-vakanties weer beginnen?

Als we één ding geleerd hebben afgelopen jaar, is dat niets zeker is. We hebben goede hoop dat we snel kunnen starten met onze vakanties, maar dat hangt af van de situatie rond corona in Nederland en uiteraard de geldende coronamaatregelen. Wij zijn er in ieder geval klaar voor om weer te starten en coronaveilige watersportvakanties aan te bieden. Dus zodra we groen licht krijgen van de overheid, ben jij van harte welkom op één van onze prachtige SailWise-locaties.

De geldigheid van mijn coronavoucher verloopt bijna. Wat nu?

Geen zorgen. Alle coronavouchers die we in 2020 hebben uitgegeven zijn een jaar langer geldig. Heb je dus een coronavoucher met een uitgiftedatum van 31 mei 2020, dan kan je deze nog tot 31 mei 2022 gebruiken voor een reis bij SailWise. Je kan dan in de laatste maand dat de voucher geldig is (in dit voorbeeld dus mei 2022) nog boeken voor een reis later in het seizoen.

Wanneer hoor ik of mijn reis doorgaat of niet?

We houden alle berichtgeving met betrekking tot het coronavirus nauwlettend in de gaten en zitten aan de buis gekluisterd tijdens de persconferenties van de overheid. Na iedere persconferentie besluiten we of we reizen annuleren of door kunnen laten gaan. In geval van annulering van jouw reis, laten we je dit zo snel mogelijk weten en uiterlijk 2 weken van tevoren.

Wat gebeurt er als mijn reis wordt geannuleerd?

Als we jouw reis moeten annuleren vanwege de maatregelen van de overheid, dan laten we je dit zo snel mogelijk weten. Indien mogelijk proberen we je reis om te boeken. Mocht dit op korte termijn niet mogelijk zijn, dan ontvang je van ons een voucher. Met deze voucher kan je tot een jaar na de uitgiftedatum een nieuwe reis bij SailWise boeken*. Wil je geen gebruikmaken van de voucher, laat het ons weten. We bespreken dan graag de mogelijkheden met je.

* In 2021 hebben de vouchers geen SGR-garantie.

Kan ik mijn reis zelf annuleren?

Je kan jouw vakantie in principe niet zonder kosten annuleren. Hiervoor geldt onze algemene annuleringsregeling (). Als wij ons genoodzaakt zien om je vakantie te annuleren vanwege de geldende coronamaatregelen, dan worden hiervoor geen kosten in rekening gebracht en kan je het door jou betaalde bedrag gebruiken voor een nieuwe reis bij SailWise.

Hanteert SailWise een coronacheck?

Dat kunnen we op dit moment nog niet zeggen. De coronamaatregelen en bijbehorende richtlijnen en protocollen veranderen voortdurend. Wij zullen meebewegen en ons coronaprotocol aanpassen aan de mogelijkheden en maatregelen van dat moment.

Waar vind ik het coronaprotocol van SailWise?

Op dit moment werken we aan een coronaprotocol en passen dit constant aan op basis van de geldende maatregelen en risico’s. Zodra we starten met onze reizen, publiceren we het actuele coronaprotocol op onze website. Bovendien ontvangen alle deelnemers en vrijwilligers deze voor de start van hun activiteit of reis. Hierin vermelden we precies wat ons beleid is met betrekking tot corona en wat wij verwachten van onze deelnemers en vrijwilligers.

Wat als ik vlak voor mijn vakantie corona of corona-gerelateerde klachten krijg?

In het algemeen geldt: als je ziek bent kun je niet mee en zal je moeten annuleren (we adviseren daarom iedereen om een annuleringsverzekering af te sluiten). Als je corona of corona-gerelateerde klachten hebt, is dus ook niet mogelijk om deel te nemen aan onze reis.

Wat kan er wel?

Voor gezinnen en groepen uit één huishouden is het wél mogelijk om een heerlijk verblijf te boeken in It Sailhûs!De aangepaste en rolstoeltoegankelijke appartementen zijn ruim, modern en van alle gemakken voorzien voor een (veilige) vakantie in Friesland. Na wekenlang thuiszitten kunnen we ons heel goed voorstellen dat je er graag even uit gaat. Geniet van de ruimte, natuur, het water en elkaar tijdens een onbezorgd verblijf in It Sailhûs. Meer informatie over de mogelijkheden vind je hier >>

Kan ik niet beter wachten met boeken?

We begrijpen het als je in deze onzekere tijden twijfelt of je nu wel een vakantie moet boeken. We willen je op het hart drukken dat we ons 100%  aan de coronamaatregelen houden en geen onnodige risico’s nemen. We gaan ervan uit dat de situatie rond corona snel verbetert en je spoedig weer veilig en onbezorgd op vakantie kan met SailWise. Bovendien zijn een aantal van onze vakanties al volgeboekt en wordt het aantal beschikbare plaatsen steeds minder. Hoe langer je wacht, hoe beperkter de keuze zal zijn. Misschien is jouw vakantie dan zelfs al volgeboekt.