Waar wij voor staan

SailWise (statutaire naam: Stichting Watersport Gehandicapten Nederland) gaat uit van de filosofie dat watersport en actieve vakanties op het water een ideaal middel zijn om bij te dragen aan de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van mensen met een handicap en/of chronische ziekte. Watersport biedt met haar diverse disciplines uitdagende mogelijkheden voor iedereen. Bovendien biedt watersport een fantastische manier van vrijetijdsbesteding of vakantieinvulling die mensen met een beperking uit het maatschappelijke isolement helpt, de integratie bevordert en grenzen laat ontdekken en verleggen. Hierdoor voelen mensen met een handicap zich fysiek en mentaal minder geremd, kunnen zij meer uit het dagelijkse leven halen en hun leven op een meer zelfstandige wijze leiden.

Onze doelstelling

Het bevorderen van het maatschappelijk welzijn, de fysieke en mentale onafhankelijkheid en de integratie van mensen met een handicap middels (het aanbieden van) faciliteiten op het gebied van watersport; en het bevorderen van deelname van mensen met een handicap aan watersportactiviteiten.

 • Onze visie: actief en zelfstandig watersporten draagt bij aan fysieke en mentale onafhankelijkheid van mensen met een handicap.
 • Onze missie: mensen met een handicap helpen hun mogelijkheden te ervaren en vergroten (Fit to Sail) door middel van toegankelijke watersportactiviteiten in een ontspannen en veilige omgeving voor iedereen (Sailing for All).

Onze broncode

Wij werken vanuit de zogenaamde krachtgedachten, de kernwaarden van SailWise:

 1. Wij zetten alle zeilen bij om iedereen onbeperkt te laten genieten.
 2. Wij geven ruimte voor eigen inbreng en initiatief.
 3. Wij denken in mogelijkheden in plaats van beperkingen.
 4. Wij scheppen de ideale omstandigheden om grenzen te verleggen.
 5. Wij stimuleren zelfstandigheid en onafhankelijkheid.
 6. Wij hebben aandacht en veiligheid hoog in het vaandel.
 7. Wij gaan altijd uit van gelijkwaardigheid, wie je ook bent.
 8. Wij laten iedereen persoonlijk groeien en boven zichzelf uit stijgen.
   
SailWise

SailWise

Onbeperkt genieten!