24uurs zeilestafette op de Loosdrechtse Plassen

Crowdfunding-actie voor nieuwe tilliften

Zeilen is leuk. Voor mensen met een beperking is het zelfs meer dan dat. Het biedt hen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, te ontdekken wat er wél kan en de eigen regie (weer) te pakken. Midden op de Loosdrechtse Plassen is dat al jaren mogelijk vanaf ons watersporteiland Robinson Crusoe. En hoe belangrijk is het dat dit mogelijk blijft voor iedereen, ongeacht zijn of haar beperking?!

Nieuwe tillfiten

De accommodatie op het eiland is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk, zodat we - met hulp van onze zorgvrijwilligers - alle nodige zorg kunnen bieden aan de deelnemers van onze activiteiten. Om ook in de toekomst mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om te watersporten en te verblijven op het eiland, hebben we nieuwe tilliften nodig in de accommodatie. Zo kunnen we iedereen de hulp en zorg bieden die zij nodig hebben tijdens hun verblijf.

24uurs zeilestafette

Om geld op te halen voor de nieuwe tilliften organiseren we op 31 juli en 1 augustus 2022 een 24uurs zeilestafette op de Loosdrechtse Plassen. We zeilen deze estafette niet zelf, maar onze enthousiaste deelnemers en vrijwilligers. Waarom? Omdat ze het belangrijk vinden dat onze watersportaccommodatie toegankelijk blijft voor iedereen en we samen zoveel mogelijk geld op willen halen voor de nieuwe tilliften.

Update: actie is geslaagd!

Op maandag 1 augustus om 14.20 uur kwam de laatste donatie voor deze crowdfundingactie binnen. Ruim een half uur voor de finish van de 24uurs zeilestafette hebben we ons doel behaald: in totaal is er € 12.500,- opgehaald voor de nieuwe tilliften op Robinson Crusoe! We zijn alle zeilers én donateurs enorm dankbaar voor hun inzet en steun.

Hoe nu verder?

De tilliften zijn onderdeel van de grote renovatie die deze winter (2022/2023) plaats gaat vinden op Robinson Crusoe. De accommodatie is na 25 jaar intensief gebruik verouderd en voldoet niet meer aan de standaard die onze gasten van ons mogen verwachten. Bovendien willen we een energiezuinige accommodatie realiseren en daarbij zoveel mogelijk gebruikmaken van duurzame energie.

Voor zo'n renovatie is geld nodig. Veel geld. We worden voor een deel bijgestaan door fondsen en het bedrijfsleven, en dankzij acties zoals de 24uurs zeilestaffette komen we streeds dichterbij ons einddoel. Maar we zijn er nog niet. We streven naar een 100% financiering, zodat Robin­son Crusoe zonder financieringslasten een nieuwe toekomst tegemoet gaat. Daarmee blijft watersport niet alleen fysiek toegankelijk, maar ook betaalbaar voor onze deelnemers.

Wil jij ons helpen met de laatste loodjes? Doneer dan voor de renovatie van Robinson Crusoe. Kies hieronder zelf hoeveel jij bij wilt dragen en bouw mee aan Robinson Crusoe!

Over Robinson Crusoe

Het watersporteiland Robinson Crusoe ligt op een idyllische plek, midden op de Loosdrechtse Plassen. Hier wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. Het is een plek waar rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen, waar mensen revalideren, zelfvertrouwen krijgen en waar iedereen vooral veel lol heeft. Kortom, een plek waar de mogelijkheden eindeloos zijn.