Praktische zaken groepen

Als je een vakantie bij SailWise boekt, kun je rekenen op betrouwbare begeleiding. Op ons watersporteiland Robinson Crusoe zijn twee ervaren bemanningsleden aanwezig. Bovendien zorgen wij voor ervaren vrijwilligers die samen met de deelnemers op het water grenzen gaan verleggen en uiteraard ondersteuning bieden bij de verschillende watersportactiviteiten.

Dankzij onze ervaring bemanning en deskundige vrijwilligers voldoet Robinson Crusoe aan de randvoorwaarden om jullie op een veilige en verantwoorde manier te kunnen laten watersporten. Op het watersporteiland zijn voldoende zwem- en reddingsvesten aanwezig, net als een comfortabel zeilpak (broek en jas). We leiden onze mensen goed op, zodat ze voorbereid zijn op hun taak.

 • Wij zorgen voor voldoende ervaren instructeurs.
 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de noodzakelijke (ADL-)verzorging en/of verpleegkundige hulp voor je eigen gasten.
 • Indien er geen specifieke afspraken zijn gemaakt, zorgen jullie als groep zelf voor de inkoop en bereiding van maaltijden en dranken. De bemanning en vrijwilligers eten met jullie mee.
 • Je kunt dekbedden met hoes huren voor € 15,- per persoon. Geef dit wel ruim van tevoren bij ons aan.
 • Zorg zelf voor voldoende handdoeken, washandjes en schone kleding. Er is geen wasmachine op deze locatie om tussendoor te wassen.
 • Indien er voor gasten verzorgingsmateriaal nodig is, neem hier dan voldoende van mee. Wij hebben dit niet op voorraad.

Betalingsvoorwaarden

Wij verzoeken je om de helft van de groepsprijs binnen 4 weken na ontvangst van de bevestigingsbrief te betalen. Het volledige bedrag dient 6 weken voor aanvangsdatum betaald te zijn. Als je kort voor de vakantie of activiteit boekt, dan dien je het volledige bedrag zo snel mogelijk te betalen. Bij het niet tijdig betalen van de 1e termijn, heeft SailWise het recht om de boeking automatisch te laten vervallen en wordt € 100,- aan administratiekosten in rekening gebracht (tenzij anders vermeld).

Verzekeringen

SailWise heeft een aanvullende ongevallenverzekering en een uitgebreide WA-verzekering. Je dient zelf te zorgen voor een reis- en bagageverzekering en eventueel een annuleringsverzekering.

Annuleren voor de hele groep

Wanneer je door onvoorziene omstandigheden de groepsactiviteit moet afzeggen of afbreken, geef dit dan zo snel mogelijk schriftelijk aan ons door. Afhankelijk van het moment van annulering, ben je annuleringskosten verschuldigd aan SailWise (zie ‘annuleringskosten’).

Annuleringskosten

 • Tot 6 maanden voor vertrek: 50% van de totale reissom
 • 6 tot 4 maanden voor vertrek: 75% van de totale reissom
 • 4 tot 2 maanden voor vertrek: 80% van de totale reissom
 • 2 maanden tot 1 maand voor vertrek: 90% van de totale reissom
 • Vanaf 1 maand voor vertrek: 100% van de totale reissom