24uurs zeilestafette

...met én voor mensen met een beperking

Zeilen is leuk. Voor mensen met een beperking is het zelfs meer dan dat. Het biedt hen de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, te ontdekken wat er wél kan en de eigen regie (weer) te pakken. Midden op de Loosdrechtse Plassen is dat al jaren mogelijk vanaf ons watersporteiland Robinson Crusoe. En hoe belangrijk is het dat dit mogelijk blijft voor iedereen, ongeacht zijn of haar beperking?!
 

24 uur lang onbeperkt zeilen

Op 20 en 21 april zeilen mensen met en zonder beperking in estafettevorm 24 uur lang (uiteraard coronaveilig*) over de Loosdrechtse Plassen. In etappes van 2 uur zeilen deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van SailWise twee dagen lang over de Plassen. Dat doen zij om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een beperking én om geld op te halen voor de renovatie van het watersporteiland. Want renoveren is nodig om iedereen met een beperking de best passende zorg te bieden op het eiland.

Help jij mee? Steun de zeilers en draag jouw steentje bij voor toegankelijke watersport. Dat kan al vanaf vijf euro! Kies hieronder zelf hoeveel jij bij wilt dragen:

Volg de zeilers online

Vanwege de coronamaatregelen kan er geen publiek bij deze actie zijn. Maar de zeilers volgen is wel mogelijk! Op Facebook wordt er regelmatig verslag gedaan van de zeilestafette. Niets missen? Volg SailWise op Facebook >>

Over Robinson Crusoe

Het watersporteiland Robinson Crusoe ligt op een idyllische plek, midden op de Loosdrechtse Plassen. Hier wordt het onmogelijke mogelijk gemaakt. Het is een plek waar rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen, waar mensen revalideren, zelfvertrouwen krijgen en waar iedereen vooral veel lol heeft. Kortom, een plek waar de mogelijkheden eindeloos zijn.
 

Op watersporteiland Robinson Crusoe kunnen rolstoelgebruikers waterskiën

Renoveren is hard nodig

De accommodatie op het eiland is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk, zodat we – met hulp van zorgvrijwilligers – alle nodige zorg kunnen bieden aan mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Maar de accommodatie is verouderd, niet meer van deze tijd en voldoet niet meer aan de standaard die deelnemers van de watersportactiviteiten mogen verwachten. Om ook in de toekomst mensen met een beperking de mogelijkheid te bieden om te watersporten, moet de accommodatie op Robinson Crusoe gerenoveerd worden.

Voor zo’n renovatie is geld nodig. Veel geld. We worden bijgestaan door fondsen en het bedrijfsleven, waar we heel dankbaar voor zijn, maar hebben nog een tekort om de financiering rond te krijgen. Met deze actie hopen we 25.000 euro op te halen. Help ons met de laatste loodjes en draag jouw steentje bij:


* Coronaveilige sponsoractie

Uiteraard houden de zeilers en medewerkers van SailWise zich tijdens deze actie aan alle geldende coronamaatregelen. Iedereen houdt te allen tijde 1,5 meter afstand van elkaar (tenzij zij tot één huishouden behoren). Onze planning en organisatie is zo ingesteld, dat de verschillende zeilduo's elkaar niet ontmoeten op het eiland. Bovendien wordt er met maximaal 2 mensen gezeild. Ofwel uit één huishouden ofwel op 1,5 meter afstand. 24 uur non-stop zeilen is vanwege de avondklok niet mogelijk. Daarom starten we op dinsdag 20 april om 9.00 uur en zeilen we tot 21.00 uur ’s avonds. Op woensdag 21 april staan we bij ochtendgloren op en vervolgen we onze estafette om 7.00 uur. Om 19.00 uur finishen de laatste zeilers.