8 redenen om zeilvrijwilliger bij SailWise te worden

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het klotsende water tegen de boeg: bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Al sinds 1974 is SailWise de enige aanbieder in Nederland van actieve watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijk beperking.

Vrijwilligerswerk bij SailWise

De hulp van vrijwilligers is onmisbaar! Voor ons watersporteiland Robinson Crusoe – midden op de Loosdrechtse Plassen – zijn we vooral op zoek naar mensen met flinke zeilervaring. We geven je 8 redenen om zeilvrijwilliger bij SailWise te worden:

#1 Gratis verblijf op een fantastische locatie (volpension)

Op een idyllisch plekje, midden op de Loosdrechtse Plassen, ligt ons watersporteiland Robinson Crusoe. Een groen eiland met een groot buitenterrein, aangepaste groepsaccommodatie en ruim aanbod aan zeilboten en ander watersportmateriaal. Kortom: dé plek voor de ultieme watersportvakantie!

Ga je als vrijwilliger met ons mee gaat op vakantie naar Robinson Crusoe, dan verblijf, eet en overnacht je samen met de deelnemers op het eiland. De kosten voor jouw verblijf zijn voor onze rekening.

#2 Betekenisvolle tijd voor een ander én jezelf

Als vrijwilliger draag je bij aan een onvergetelijke tijd op het water voor onze gasten. Én je beleeft zelf ook een betekenisvolle en toffe tijd bij SailWise!

Zeilen bij SailWise is voor onze deelnemers veel meer dan een leuke tijd op het water. We laten mensen met een beperking ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Bij SailWise kunnen rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen en mensen met een meervoudige beperking zelf een schip besturen. Daardoor krijgen mensen meer zelfvertrouwen en zijn zelfredzamer in het dagelijks leven. Onderzoek bevestigt dat.

#3 Elke dag de wind door je haren

Lekker buiten zijn, elke dag het water op en een flinke dosis vitamine D. Vanaf watersporteiland Robinson Crusoe gaan we elke watersporten. Onze gasten kunnen zelf hun favoriete watersport kiezen. De ene dag gaan ze kanoën, de andere dag maken ze een heerlijke zeiltocht of gaan ze waterskiën. En jij bent erbij om hen - waar nodig - te begeleiden!

#4 Bijdragen aan een inclusieve samenleving

Vrijwilligers, bemanning en deelnemers werken als één groep samen tijdens de vakanties, zowel bij het watersporten als bij het uitvoeren van alle huishoudelijke taken (zoals eten koken). Het onderscheid tussen vrijwilliger en deelnemer is al snel verdwenen. Bij SailWise ontstaan daardoor veel nieuwe vriendschappen. Je helpt bovendien bij de dagelijkse verzorging (ADL-zorg) van de gasten. De ene keer gaat het om assistentie bij het eten, ondersteuning bij het aan boord gaan of het duwen van een rolstoel. De andere keer gaat het om hulp bij het aan- en uitkleden of naar het toilet gaan. Heb je niet eerder zorg verleend aan mensen met een beperking en vind je dat wat spannend? Geen zorgen! Kom vrijblijvend naar één van onze introductiedagen en we vertellen je precies wat je als vrijwilliger kan verwachten.

#5 Nieuwe ervaringen en een verrijking voor je CV

Of je nu je eigen grenzen wilt verleggen, uit je comfortzone wilt stappen of graag je eigen zeilkennis en -ervaring over wilt dragen aan anderen… vrijwilligerswerk bij SailWise brengt je meer. Veel vrijwilligers van SailWise zien het vrijwilligerswerk als een waardevolle aanvulling op hun werk en anderen besluiten zelfs het roer helemaal om te gooien. Je doet veel ervaring op tijdens onze watersportvakanties en dat staat goed op je eigen CV!

#6 Het is áltijd gezellig bij SailWise!

Samen heel veel lol beleven, dat staat voorop bij SailWise. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor jou als vrijwilliger! Er is voldoende tijd om te kletsen, plezier te maken, spelletjes te doen en vakantie te vieren met elkaar. Uiteindelijk zorgen jullie er samen voor dat iedereen een superleuke tijd beleeft bij SailWise!

#7 Je komt met een flinke dosis energie weer thuis

Vrijwilligerswerk is intensief, dat zullen we niet ontkennen. Maar het is vooral ook heel leuk en geeft je veel energie. Je bent echt even weg uit je eigen omgeving, stapt in onze wereld van mogelijkheden en komt na de vakantie weer helemaal opgeladen thuis.

#8 Vrijwilligers-bedank-weekend

Als dank voor je inzet als vrijwilliger, organiseren we ieder jaar een supergezellig vrijwilligersweekend. Dat wil je ook niet missen!

Meld je aan als vrijwilliger!

Nieuwsgierig naar het vrijwilligerswerk bij SailWise? Meld je aan en kom kennis met ons maken tijdens onze vrijwilligers-introductiedag(en). Vrijwilligers die hun zeilvaardigheid op willen halen kunnen ook deelnemen aan onze zeilopleiding.

Heb je vragen of wil je vooraf meer weten? Bel of mail dan met:
Carola Waalwijk (afdeling planning & boekingen)
boekingen@sailwise.nl
06-10028408