8 redenen om zorgvrijwilliger bij SailWise te worden

De wind in je haren, de zon op je gezicht en het klotsende water tegen de boeg: bij SailWise kan iedereen genieten van watersport. Onbeperkt! Al sinds 1974 is SailWise de enige aanbieder in Nederland van actieve watersportvakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijk beperking. Bij SailWise worden grenzen verlegd, uitdagingen aangegaan en ontdekken mensen wat ze wél kunnen.

Vrijwilligerswerk bij SailWise

De hulp van vrijwilligers is onmisbaar voor SailWise. Voor het uitvoeren van specifieke verpleegkundige zorg bij deelnemers die dat nodig hebben, zoekt SailWise mensen een verpleegkundige of verzorgende achtergrond! We geven je 8 redenen om zorgvrijwilliger bij SailWise te worden:

#1 Gratis verblijf op een fantastische locatie (volpension)

Vanaf drie prachtige locaties in Nederland organiseren wij onze watersportvakanties. Van zeilzwerftochten op het IJsselmeer en het Wad met de tweemastklipper Lutgerdina (Enkhuizen) tot zeilen met een catamaran vanaf watersportaccommodatie It Sailhûs (Elahuizen) en het beoefenen van kleine watersporten vanaf watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrecht).

Ga je als vrijwilliger met ons mee gaat op vakantie, dan verblijf, eet en overnacht je samen met de deelnemers op de locatie. De kosten voor jouw verblijf zijn voor onze rekening.

#2 Betekenisvolle tijd voor een ander én jezelf

Als vrijwilliger draag je bij aan een onvergetelijke tijd op het water voor onze gasten. Én je beleeft zelf ook een betekenisvolle en toffe tijd bij SailWise!

Zeilen bij SailWise is voor onze deelnemers veel meer dan een leuke tijd op het water. We laten mensen met een beperking ervaren dat ze fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Bij SailWise kunnen rolstoelgebruikers waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen en mensen met een meervoudige beperking zelf een schip besturen. Daardoor krijgen mensen meer zelfvertrouwen en zijn zelfredzamer in het dagelijks leven. Onderzoek bevestigt dat.

#3 Elke dag de wind door je haren

Lekker buiten zijn, elke dag het water op en een flinke dosis vitamine D. Tijdens onze watersportvakanties gaan we elke het water op. Met de tweemastklipper Lutgerdina maken we een zeilzwerftocht en meren we elke avond ergens anders aan. Met de catamaran Beatrix maken we de mooiste dagtochten over de Friese meren en overnachten we in watersportaccommodatie It Sailhûs. En vanaf watersporteiland Robinson Crusoe kiezen deelnemers iedere dag voor een andere watersport op de Loosdrechtse Plassen.

#4 Bijdragen aan een inclusieve samenleving

Vrijwilligers, bemanning en deelnemers werken als één groep samen tijdens de vakanties, zowel bij het watersporten als bij het uitvoeren van alle huishoudelijke taken (zoals eten koken). Het onderscheid tussen vrijwilliger en deelnemer is al snel verdwenen. ij SailWise ontstaan daardoor veel nieuwe vriendschappen. Als vrijwilliger help je bovendien bij de dagelijkse verzorging (ADL-hulp) van de gasten. Ben je een BIG-geregistreerde verpleegkundige of bekwame verzorgende, dan vragen we je ook deelnemers te helpen die specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben.

#5 Nieuwe ervaringen en een verrijking voor je CV

Of je nu je eigen grenzen wilt verleggen, uit je comfortzone wilt stappen of graag meer ervaring op wilt doen in je eigen vakgebied… vrijwilligerswerk bij SailWise brengt je meer. Veel vrijwilligers van SailWise zien het vrijwilligerswerk als een waardevolle aanvulling op hun werk en anderen zelfs het roer helemaal om te gooien. Je doet veel ervaring op tijdens onze watersportvakanties en dat staat goed op je eigen CV!

#6 Het is áltijd gezellig bij SailWise!

Samen heel veel lol beleven, dat staat voorop bij SailWise. Niet alleen voor de deelnemers, maar ook voor jou als vrijwilliger! Er is voldoende tijd om te kletsen, plezier te maken, spelletjes te doen en vakantie te vieren met elkaar. Uiteindelijk zorgen jullie er samen voor dat iedereen een superleuke tijd beleeft bij SailWise!

#7 Je komt met een flinke dosis energie weer thuis

Vrijwilligerswerk is intensief, dat zullen we niet ontkennen. Maar het is vooral ook heel leuk en geeft je veel energie. Je bent echt even weg uit je eigen omgeving, stapt in onze wereld van mogelijkheden en komt na de vakantie weer helemaal opgeladen thuis.

#8 Vrijwilligers-bedank-weekend

Als dank voor je inzet als vrijwilliger, organiseren we ieder jaar een supergezellig vrijwilligersweekend. Dat wil je ook niet missen!

Meld je aan als vrijwilliger!

Nieuwsgierig naar het vrijwilligerswerk bij SailWise? Meld je aan en kom kennis met ons maken tijdens onze vrijwilligers-introductiedag(en).

Heb je vragen of wil je vooraf meer weten? Bel of mail dan met:
Carola Waalwijk (afdeling planning & boekingen)
boekingen@sailwise.nl
06-10028408