SailWise Club van 100


Onbeperkt genieten!

SailWise maakt het verschil

Jaarlijks bezoeken bijna 1500 mensen met een beperking voor meerdere dagen de volledig toegankelijke watersport accommodaties van SailWise.
Gevoel van eigenwaarde, trots, grenzen verleggen, sportief bezig zijn, aangesproken worden op wat je nog wél kan. Iedereen met een visuele, lichamelijke of verstandelijke beperking is het er over eens: SailWise laat jegroeien en boven jezelf uitstijgen.

Inmiddels hebben we maar liefst 200.000 dagen onvergetelijke watersport verzorgd voor mensen met een beperking. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het Wad met de tweemastklipper Lutgerdina, zeilen op de Friese meren met de catamaran Beatrix of een heerlijk verblijf in It Sailhûs tot genieten van een mix van kleinewatersporten op het eiland Robinson Crusoe.

Onvermijdelijke meerkosten

Het aanbieden van watersport voor mensen met een beperking zorgt voor veel meerkosten. Denk aan de noodzakelijke aanpassingen aan de accommodaties, het vaarmateriaal, de werving/opleiding/huisvesting van, en begeleiding van vrijwilligers, de (extra) professionele bemanning om de veiligheid te garanderen. Die meerkosten berekenen wij niet door aan onze gasten. Want daarvoor is SailWise in het leven geroepen. De deelnemers betalen een normale eigen bijdrage (vergelijkbaar met soortgelijke activiteiten voor iemand zonder beperking).

De meerkosten worden gefinancierd door bijdragen van sponsoren, speciale acties, fondsen, serviceclubs, donateurs en leden van de SailWise Club van 100©.

Kom ook bij de SailWise Club van 100©. Wilt u met anderen het verschil maken voor mensen met een handicap? Wilt u hen ook een gevoel van zelfstandigheid, eigenwaarde en onafhankelijkheid geven? Wilt u dat zij ook meer regie over hun eigen leven kunnen nemen?
Word dan lid van de SailWise Club van 100©! Uw financiële bijdrage wordt gebruikt ter dekking van de meerkosten. Aanvullende inzet van expertise, netwerk of anderszins is ook van harte welkom.


Onze impact wetenschappelijk bewezen

Wageningen University & Research heeft onderzoek gedaan naar de meerwaarde van de watersportactiviteiten van SailWise voor mensen met een beperking. En de resultaten zijn om trots op te zijn. Deelname aan watersportactiviteiten en –vakanties is meer dan een onvergetelijke tijd op het water. De meerwaarde blijkt uit positieve invloeden op onder meer zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, stressbestendigheid en het accepteren en weer opnieuw leren kennen van het eigen lichaam.


Waarom deelnemen?

 • Directe impact voor mensen met een beperking
 • Een project kunnen kiezen dat het beste bij u past
 • Mogelijkheid om meer te doen dan een financiële bijdrage alleen
 • Uniek kijkje in de keuken en evenementen op de accommodaties van SailWise*
 • Toetreden tot een nieuw netwerk voor uitbreiden van of versterken van de band met uw relaties

*) We organiseren tweemaal per jaar voor de SailWise Club van 100© een verrassend event op locatie. Dan praten we u helemaal bij over wat er met uw bijdrage wordt bereikt. We heten u graag welkom!

Hoe kunt u deelnemen?

Met een jaarlijkse bijdrage vanaf € 500,- wordt u lid van de SailWise Club van 100©. Wilt u een hogere jaarlijkse bijdrage leveren, dan is deze vanzelfsprekend ook welkom. SailWise heeft het CBF-keurmerk en is erkend als ANBI door de belastingdienst. Uw gift is daarom fiscaal aftrekbaar.

U kunt ervoor kiezen om uw financiële bijdrage te koppelen aan één van onderstaande projecten:

 • Ik wil de meerkosten voor een week en een weekend vakantie voor mensen met zware beperking voor mijn rekening nemen
 • Ik wil de meerkosten voor twee weken vakantie voor een jongere met een beperking voor mijn rekening nemen
 • Ik wil de meerkosten voor de werving en opleiding van vrijwilligers voor mijn rekening nemen
 • Ik heb geen doelbestemming en laat het aan SailWise over waarvoor zij mijn financiële bijdrage aanwenden.


Heeft u vragen?

We vertellen u graag meer! Neem contact met ons op via info@sailwise.nl of +31 (0)228 350 756.

SailWise Club van 100

SailWise Club van 100

‘De Club van 100 die echt een verschil maakt’

 • Wilt u meer weten?
 • info@sailwise.nl
 • 0228-350756