SailWise zeil-10daagse

Zeilend door Nederland voor het goede doel

Van 17 t/m 26 september 2020 vaart de Beatrix een bijzondere zeiltocht. De catamaran zal 10 dagen lang door Nederland varen om aandacht te vragen voor het belang van watersport voor mensen met een handicap of beperking. Dat doen we niet alleen. Zeilers uit het hele land vergezellen ons tijdens deze unieke zeil 10-daagse.

Update 25 september: Motorproblemen gooien roet in het eten voor onze SailWise zeil-10daagse. De catamaran Beatrix ligt stil bij de Kaag en kan niet verder varen. Lees meer >>

Houd watersport toegankelijk

De toekomst van SailWise is onzeker. Vanwege de coronamaatregelen hebben we al onze reguliere reizen in het voorjaar en de zomer moeten annuleren. Om te overleven hebben we hulp nodig. Met de zeil-10daagse vragen we niet alleen aandacht voor SailWise, we hopen ook een mooi sponsorbedrag op te halen om SailWise te redden.

Help jij mee? Dat kan op verschillende manieren:

Vaarroute

 

Vertrekhaven

Aankomsthaven

do 17-sep

10:30 - Elahuizen

14:00 - Sneek

vr 18-sep

10:30 - Sneek

17:00 - Lemmer

za 19-sep

10:30 - Lemmer

17:00 - Enkhuizen

zo 20-sep

10:00 - Enkhuizen

17:00 - Muiden

ma 21-sep

Rustdag

Rustdag

di 22-sep

10:30 - Muiden

16:00 - Zaandam

wo 23-sep

10:00 - Zaandam

16:00 - Haarlem

do 24-sep

10:30 - Haarlem

15:30 - Leiden (de Kaag)

vr 25-sep

08:30 - Leiden (de Kaag)

14:30 - Haarlem

 

17:30 - Haarlem

22:00 - Amsterdam

za 26-sep

08:30 - Amsterdam

18:30 - Loosdrecht

We ontvangen iedereen op bovengenoemde tijdstippen en geven een half uur later het startschot voor het vertrek van de Beatrix en de andere boten.

Reserveer een sponsorplek

Uniek: het is mogelijk een etappe mee te varen op onze catamaran! Je steunt SailWise en beleeft een heerlijke dag op het water. Een sponsorplek kost € 500,- per persoon. Ben je lid van de SailWise Club van 100, dan vaar je gratis mee én mag je kosteloos een potentieel nieuw lid van de SailWise Club van 100 meenemen. Reserveer je een sponsorplek, dan vaar je één etappe mee, krijg je een hapje en een drankje aan boord, hangen we een vlag met het logo van jouw bedrijf of organisatie in de mast en sluiten we de dag af met een glaasje bubbels. Je wordt na afloop weer teruggebracht naar de vertrekhaven.
 
Wil je een sponsorplek reserveren? Stuur dan een e-mail naar zeil10daagse@sailwise.nl en geef daarin aan met welke etappe je mee wilt varen als sponsor. Vermeld in de e-mail ook je naam, namens welke organisatie je mee wilt doen, met hoeveel personen jullie komen en je contactgegevens.

Over SailWise

SailWise biedt watersportactiviteiten en-vakanties voor mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking. Dat doen we al meer dan 45 jaar én als enige in Nederland. Van zwerftochten over het IJsselmeer en het wad met tweemastklipper Lutgerdina tot zeilen met onze catamaran Beatrix op de Friese meren vanuit ons watersportcentrum It Sailhûs en het beoefenen van kleine watersporten op het privé-eiland Robinson Crusoe. Bij SailWise worden grenzen verlegd en uitdagingen aangegaan!

Over de Beatrix

De Catamaran Beatrix is uniek in zijn soort. In 2005 werd het schip geschonken aan SailWise ter ere van het 25-jarig regeringsjubileum van Prinses Beatrix. Het schip is volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. Brede gangboorden, een hydraulisch stuursysteem (dat zelfs met de kin bediend kan worden), lichtere zeilen, makkelijk bedienbare lieren, aangepast sanitair en nog tal van aanpassingen zodat mensen ook vanuit een (elektrische) rolstoel actief mee kunnen zeilen.