“Het gaat uiteindelijk om sámen genieten van de reis”

Belevenisverhaal van Bart

25 jaar geleden had ik veel vrije tijd en had ik –als echte watersportliefhebber- geen eigen zeilboot. Vrijwilliger worden bij SailWise leek me toen wel een avontuur en een manier om leuke mensen te ontmoeten. En dat heeft goed uitgepakt! Ik kom op alle accommodaties, sta soms op beurzen voor SailWise en steek af en toe ook mijn handen uit de mouwen tijdens de klusweekenden.

Mijn grootste drijfveer om hier vrijwilliger te zijn, zijn “mensen”. En dan heb ik het niet alleen over deelnemers, maar ook de andere vrijwilligers, de bemanning en de mensen op kantoor. Voor mij heeft SailWise een unieke manier van met mensen omgaan. Gelijkwaardig, niet betuttelend, open, met respect en veel aandacht voor elkaar. Gewoon normaal doen. En speciaal alleen waar nodig. Hierdoor kunnen de vakanties echt uitdagend en grensverleggend zijn (niet alleen voor deelnemers!) en kunnen hele hechte contacten en vriendschappen ontstaan. Het gaat uiteindelijk om sámen genieten van de reis.

Voor mij is een week compleet als je de reis begint als een groep vrijwilligers en een groep deelnemers, maar aan het einde als een groep vrienden van boord stapt. Tijdens een goede week raken de handicaps uit beeld en komen mensen naar voren. Je bent samen op vakantie en je helpt elkaar waar mogelijk. Van iedereen valt wel iets te leren.