Sportieve en flexibele vrijwilligers

Om de watersportactiviteiten en -vakanties mogelijk te maken, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligerswerk bij SailWise is intensief, maar erg leuk en geeft bovendien veel energie. Er wordt behoorlijk wat van je gevraagd, maar je krijgt daar ook veel voor terug: je leert nieuwe mensen kennen en draagt bij aan onvergetelijke herinneringen die je zelf ook meeneemt naar huis.

Hulp bij de dagelijkse persoonlijke verzorging

Iedere vrijwilliger helpt bij de dagelijkse verzorging van de gasten. De ene keer gaat het om hulp bij aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, douchen en wassen. De andere keer gaat het om assistentie tijdens het eten of ondersteuning bij het van of aan boord gaan. Onze gasten geven zelf vaak goed aan of en hoe ze geholpen willen worden. Voor alle nieuwe vrijwilligers organiseren wij introductiedagen, zodat iedereen goed voorbereid kan beginnen.

Huishoudelijke taken

Belangrijke onderdelen voor het laten slagen van een vakantie, zijn samen boodschappen doen, koken, afwassen en andere huishoudelijke taken uitvoeren. Het schoonmaken en -houden van de accommodaties en de sanitaire ruimen zijn dagelijkse klussen die daar ook bij horen. Als vrijwilliger vervul je hierbij een voortrekkersrol en betrek je de gasten bij de klusjes.

Begeleiding bij het zeilen

Op de tweemastklipper Lutgerdina en de catamaran Beatrix zijn tijdens het zeilen duizend-en-één dingen te doen: zeilen hijsen, sturen, navigeren, knopen leggen, manoeuvres uitvoeren, het dek schrobben, enzovoor. Op beide schepen is een professionele bemanning aanwezig. Als vrijwilliger betrek je de deelnemers zoveel mogelijk bij de zeilactiviteiten. Hierbij is het niet noodzakelijk om zeilervaring te hebben.

Begeleiding bij 'kleine' watersportactiviteiten

Op het watersporteiland Robinson Crusoe beoefenen de deelnemers de ‘kleine’ watersport. Je begeleidt als vrijwilliger het watersportprogramma. Naast de individuele boekingen, hebben we op Robinson Crusoe ook tijdens de groepsboekingen vrijwilligers nodig om met de deelnemers het water op te gaan en watersportinstructies te geven. Voor deze vrijwilligersfunctie is watersportervaring vereist: je moet zelfstandig kunnen zeilen (en kanoën). We maken een uitzondering hierop als je BIG geregistreerd verpleegkundige bent, want dan kun je als vrijwillig verpleegkundige ook op het eiland ingezet worden.

Open dagen

Wij organiseren jaarlijks open dagen op de verschillende accommodaties. Lees hier wanneer deze dit jaar worden georganiseerd.

Vrijwilligerswerk bij SailWise

Vrijwilligerswerk bij SailWise

Bron van energie!