Sportieve en flexibele vrijwilligers

Om de watersportactiviteiten en -vakanties mogelijk te maken, zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Vrijwilligerswerk bij SailWise is intensief, maar erg leuk en geeft bovendien veel energie. Er wordt behoorlijk wat van je gevraagd, maar je krijgt daar ook veel voor terug: je leert nieuwe mensen kennen en draagt bij aan onvergetelijke herinneringen die je zelf ook meeneemt naar huis.

Hulp bij de dagelijkse persoonlijke verzorging

Iedere vrijwilliger helpt bij de dagelijkse verzorging van de gasten. De ene keer gaat het om hulp bij aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, douchen en wassen. De andere keer gaat het om assistentie tijdens het eten of ondersteuning bij het van of aan boord gaan. Onze gasten geven zelf vaak goed aan of en hoe ze geholpen willen worden. Voor alle nieuwe vrijwilligers organiseren wij introductiedagen, zodat iedereen goed voorbereid kan beginnen.

Huishoudelijke taken

Belangrijke onderdelen voor het laten slagen van een vakantie, zijn samen boodschappen doen, koken, afwassen en andere huishoudelijke taken uitvoeren. Het schoonmaken en -houden van de accommodaties en de sanitaire ruimen zijn dagelijkse klussen die daar ook bij horen. Als vrijwilliger vervul je hierbij een voortrekkersrol en betrek je de gasten bij de klusjes.

Begeleiding bij het zeilen

Op de tweemastklipper Lutgerdina en de catamaran Beatrix zijn tijdens het zeilen duizend-en-één dingen te doen: zeilen hijsen, sturen, navigeren, knopen leggen, manoeuvres uitvoeren, het dek schrobben, enzovoort. Op beide schepen is een professionele bemanning aanwezig. Als vrijwilliger betrek je de deelnemers zoveel mogelijk bij de zeilactiviteiten. Hierbij is het niet noodzakelijk om zeilervaring te hebben.

Begeleiding bij 'kleine' watersportactiviteiten

Op het watersporteiland Robinson Crusoe ga je als vrijwilliger zelfstandig met een groepje deelnemers het water op. Je bent schipper van de boot waar je op dat moment mee vaart. Hierin wordt je door de bemanning van het eiland ondersteund.  Op Robinson Crusoe ben je tijdens de individuele boekingen inzetbaar als begeleider van het watersportprogramma alsook in de algemene vrijwilligerstaken.  Op Robinson Crusoe zijn ook tijdens de groepsboekingen vrijwilligers nodig om met de deelnemers het water op te gaan. Voor deze vrijwilligersfunctie is watersportervaring vereist: je moet zelfstandig kunnen zeilen (minimaal windkracht 3) en kanoën. Heb je wel een vergelijkbaar niveau met CWO II en een aantal jaren niet gezeild? Dan heb je tijdens het zeilopleidingsweekend de mogelijkheid om je zeilvaardigheden weer op te halen. Bij SailWise stimuleren wij zelfredzaamheid en laten we de deelnemers zoveel mogelijk zelf varen. Als vrijwilliger op Robinson Crusoe moet je het roer dan ook letterlijk uit handen kunnen geven!

Verpleegkundigen

Onze deelnemers kunnen zich voor elke accommodatie aanmelden, ook wanneer zij specifieke verpleegkundige zorg nodig hebben. SailWise draagt dan zorg voor het inplannen van een BIG geregistreerde verpleegkundige of bevoegd en bekwame verzorgende. Dus als je verpleegkundige of verzorgende bent en het leuk vindt om in een relaxte vakantiesfeer je vak uit te oefenen. Dan ben je bij ons aan het juiste adres!
Meld je gemakkelijk aan via de website of neem contact op met boekingen@sailwise.nl, we vertellen je heel graag meer over de leuke ins- en outs van het vrijwilliger zijn op één van onze accommodaties.

Introductiedagen

Wij organiseren jaarlijks introductiedagen op de verschillende accommodaties. Klik hier wanneer deze dit jaar worden georganiseerd.

Open dagen

Wij organiseren jaarlijks open dagen op de verschillende accommodaties. Lees hier wanneer deze dit jaar worden georganiseerd.