Boekingsinformatie accommodatie

Boekingsinformatie accommodatie

Bedankt voor je boeking in It Sailhûs!

We kijken uit naar je komst in It Sailhûs en zullen er alles aan doen om jouw vakantie bij ons onvergetelijk te maken.

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over jouw boeking, zoals onze algemene voorwaarden, kosten bij annulering en informatie over It Sailhûs. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)228 350 756 of mail naar boekingen@sailwise.nl.

Jouw persoonlijke SailWise-account

Zodra je een boeking bij ons plaatst krijg je een persoonlijk SailWise-account. Hierin staan je boekingsgegevens, je factuur, de bevestigingsbrief en de laatste brief voor vertrek. Log je voor de eerste keer in, klik dan op ‘wachtwoord opnieuw instellen/wachtwoord vergeten’ om je wachtwoord voor het eerst in te stellen. Je ontvangt dan een vrijwel direct een e-mail met instructies hoe je je wachtwoord in kunt stellen. Daarna kan je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen in je account.

Gegevens van alle gasten

Het is voor de veiligheid noodzakelijk dat wij een aantal gegevens van alle gasten ontvangen. Heb je deze nog niet doorgegeven voor jouw vakantie bij SailWise? Doe dit dan alsnog - uiterlijk 1 week van tevoren - door in te loggen in je (beveiligde) persoonlijke SailWise-account.

Wij gaan zorgvuldig om met de gegevens van jou en je gasten. De informatie die ons is toevertrouwd, blijft vertrouwelijk en wordt niet met derden gedeeld, tenzij:

 • Er in geval van calamiteiten de hulpverlening deze gegevens nodig heeft.
 • De bevoegde autoriteit daar op de wettelijk voorgeschreven manier om verzoekt.

Lees hier onze privacyverklaring >>

Informatiemap

In je vakantiewoning of de groepsaccommodatie vind je een informatiemap met alle bijzonderheden rondom het gebruik van de accommodatie en de aanpassingen. Hierin staat ook meer informatie over de omgeving en verhuur van (zeil)boten. Bekijk hier alvast de informatiemap van de:

Huisregels watersportcentrum It Sailhûs

 • Het terras aan de zijkant van het gebouw is openbaar voor de gasten van de vakantiewoningen in It Sailhûs.
 • Gasten van de groepsaccommodatie in It Sailhûs hebben een privéterras bij hun accommodatie.
 • Barbecueën is toegestaan op het terras, maar beslist niet op de steiger.
 • Roken is verboden in het gehele gebouw. Houdt buiten rekening met de andere gasten.
 • De accommodatie dient veegschoon achtergelaten te worden, met een schone keuken en koelkast.
 • In de informatiemap vind je een inventarislijst. Controleer de inventaris (ook de hulpmiddelen) bij aankomst en vertrek. Mocht er onverhoopt iets ontbreken of niet in goede staat verkeren, geef dit dan direct aan de gastvrouw/-gastheer door.

Zelf meenemen

We vragen je zelf te zorgen voor:

 • Thee-, vaat- en keukendoeken
 • Badhanddoeken
 • Afwasborstel en afwasmiddel of vaatwastabletten
 • Koffiefilters
 • Alle dagelijkse boodschappen

Aanwezig

 • Bedlinnen voor 4 personen bij een boeking van een vakantiewoning voor 4-6 personen.
 • Bedlinnen voor 13 personen bij een boeking van de groepsaccommodatie voor 13 personen.

Op aanvraag

 • Extra bed met bedlinnen voor een 5e en 6e persoon bij een boeking van een vakantiewoning voor 4-6 personen (25,- per bed)
 • Extra bedlinnenwissel tijdens je verblijf (9,- per bed)
 • Gebruik van wasmachine/droger op aanvraag (6,- per keer)
 • Handdoekenpakket, met 1 grote en 1 kleine handdoek (6,- per persoon)
 • Keukenlinnenpakket, met 2 theedoeken en 1 keukenhanddoek (4,- per pakket)

We vragen je deze extra's tijdig bij ons te reserveren. Dat kan door een e-mail te sturen naar boekingen@sailwise.nl of te bellen met 0228-350756.

Aangepaste (zeil)boot huren

Het is mogelijk om bij je accommodatie een (zeil)boot van SailWise te huren, om zelfstandig mee het water op te gaan. Als gast van It Sailhûs ontvang je 15% korting op de huurprijs. Bezoek de vele historische dorpen of steden vanaf het water. Geniet van de mooie Friese meren en laat je meevaren met de wind. Hier vind je alle informatie over de mogelijkheden >>

Hulphond

Alléén hulphonden zijn toegestaan, mits aangelijnd (buiten en binnen in de gezamenlijke ruimtes). Honden mogen niet uitgelaten worden op het terras of in de voortuin van de accommodatie. Dit kan wel op de Mardyk of elders. We verzoeken je rekening te houden met je medegasten en overlast van je huisdier te voorkomen. Wij zijn genoodzaakt om bij het meenemen van een hulphond extra schoonmaakkosten in rekening te brengen (65,- voor een verblijf met hulphond in een vakantiewoning en 130,- voor de groepsaccommodatie). Overige huisdieren zijn niet toegestaan in It Sailhûs.

Zorg tijdens je verblijf

Tijdens jouw verblijf kun je de professionele zorg blijven ontvangen die je gewend bent. Dit kan je zelf regelen door contact op te nemen met:

In It Sailhûs zijn veel hulpmiddelen aanwezig. Welke dat zijn vind je op de pagina vakantiewoning en groepsaccommodatie. Zijn de hulpmiddelen die jij nodig hebt niet aanwezig? Dan kan je deze zelf regelen via:

Algemene voorwaarden

Op alle leveringen en diensten van SailWise zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Deze lees je hier >>

Betalingsvoorwaarden

Bij het plaatsen van een boekingen verzoeken wij je de helft van de prijs te betalen binnen 4 weken na ontvangst van de bevestigingsbrief. Het volledige bedrag dient 6 weken voor aanvangsdatum betaald te zijn. Als je kort voor een activiteit boekt, dien je het volledige bedrag zo snel mogelijk te betalen.

Annuleringsvoorwaarden

Je betaalt bij annulering van de activiteit:

 • 50% van de totale reissom tot 6 maanden voor aanvang van de activiteit
 • 75% van de totale reissom tot 4 maanden voor aanvang van de activiteit
 • 80% van de totale reissom tot 2 maanden voor aanvang van de activiteit
 • 90% van de totale reissom tot 1 maand voor aanvang van de activiteit
 • 100% van de totale reissom vanaf 1 maand voor aanvang van de activiteit

Verzekeringen

Wij wijzen je op het belang van een reis- en/of annuleringsverzekering. Deze dien je zelf te regelen bij je verzekeringsmaatschappij.

Borg

Heb je borg betaald bij de boeking van één van onze accommodaties? Dan storten we deze uiterlijk 2 weken na vertrek op het bij ons bekende bankrekeningnummer terug, mits je geen bijkomende kosten hebt gemaakt, de accommodatie in goede staat is achtergelaten en er niets kapot is of ontbreekt.