Vrijwilligers

Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij SailWise!

‘Met de neuzen in de wind als één groep in vrijheid grenzen verleggen’ 
(Pieternel Cremers, vrijwilliger)

Vrijwilligerswerk bij SailWise betekent samen met deelnemers een onvergetelijke en grensverleggende watersportvakantie beleven. Als vrijwilliger maak je het mogelijk dat jaarlijks meer dan 1.400 mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking genieten van een actieve vakantie. En zelf beleef je ook een geweldige tijd! Graag vertellen wij je waarom.

5 redenen om je als vrijwilliger in te zetten bij SailWise

 1. Je leert nieuwe mensen kennen in een dynamische en inclusieve omgeving
 2. Je geniet van de verbinding en uitdaging die een watersportvakantie biedt
 3. Je draagt bij aan het ontwikkelen van zelfredzaamheid, zelfvertrouwen en stressbestendigheid van deelnemers van Sailwise  (onderzoek Wageningen University, 2017)
 4. Je doet nieuwe ervaringen op en verrijkt je CV
 5. En ‘last but not least’: je maakt ontzettend veel mensen blij met een onvergetelijke watersportbeleving!

Ben jij tussen de 17-30 jaar oud? Ga mee als MDT-er!

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. MDT is voor jongeren tot 30 jaar. Doe je mee met MDT, dan ontdek en ontwikkel je jouw talenten, ontmoet je mensen buiten je bubbel en zet je je vrijwillig in voor een ander en/of de samenleving. Zo maak je niet alleen jezelf, maar ook de maatschappij een stukje sterker. Ook kom je erachter wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Win-win dus! Dus, waar wacht je nog op?

7 feitjes over het MDT op een rijtje

 1. Een MDT doen is helemaal gratis.
 2. MDT doe je in je vrije tijd of tussenjaar.
 3. Je combineert het gemakkelijk met je werk of studie, want een MDT duurt minimaal 80 uur in een periode van maximaal 6 maanden.
 4. Je krijgt trainingen, begeleiding en coaching.
 5. Je maakt / krijgt nieuwe vrienden.
 6. Terwijl je jezelf ontwikkelt, doe je ook iets voor een ander.
 7. Na afloop ontvang je een certificaat: dat staat supergoed op je CV!

Als vrijwilliger mee op vakantie

Als vrijwilliger bij SailWise faciliteer je deelnemers om deel te nemen aan watersportactiviteiten en om onbeperkt van een zeilvakantie te genieten. Dit doe je door het actief betrekken van deelnemers bij zeilactiviteiten zoals zeilen hijsen, sturen, navigeren en knopen leggen. Maar ook door te helpen bij de dagelijkse verzorging (ADL-zorg), zoals hulp bij aan- en uitkleden, naar het toilet gaan, douchen en wassen.

Op vakantie zijn er natuurlijk ook dagelijks klusjes te doen, zoals koken, opruimen en het schoon houden van de accommodatie. Deze klussen voer je samen met de deelnemers uit, maar als vrijwilliger neem je hierin wel het voortouw.

Gelukkig blijft er altijd voldoende tijd over om gesprekken aan te knopen, samen op pad te gaan, gezellig met elkaar te koken en spelletjes te doen. Al deze dingen dragen met elkaar bij aan het ultieme vakantiegevoel van SailWise!

Wat voor vrijwilligerswerk kun je doen?

De begeleide vakanties worden georganiseerd vanaf drie locaties in Nederland: watersportcentrum It Sailhûs met catamaran Beatrix (Elahuizen, Friesland), watersporteiland Robinson Crusoe (Loosdrechtse plassen, Noord-Holland) en tweemastklipper Lutgerdina (thuishaven Enkhuizen, Noord-Holland).

We organiseren onze vakanties van april tot en met oktober. In die periode kun je mee als vrijwilliger. Zeilervaring is natuurlijk mooi meegenomen, maar niet noodzakelijk. Hetzelfde geldt voor een verpleegkundige en/of verzorgende achtergrond. Wel heel belangrijk is dat je gemotiveerd bent om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij SailWise!

Aanmelden als vrijwilliger

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Lees dan de informatie op deze website of neem contact met ons op!