Over SailWise

Over SailWise

Over SailWise

“Dat ik in staat was om zoveel te zeilen, heeft me zoveel meer vertrouwen gegeven.
Vooraf had ik niet verwacht dat ik zoveel kon.”

 

Actieve watersport voor mensen met een beperking. Daar draait het om bij SailWise. Onze mensen – deelnemers, bemanning, vrijwilligers en sponsors – weten dat watersporten bij SailWise meer is dan een leuke tijd op het water of lekker op vakantie gaan. Onze activiteiten dragen bij aan zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Bij SailWise kan iedereen meedoen

Dat is ook de reden dat SailWise bijna 50 jaar geleden is opgericht. Sinds die tijd is SailWise de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. Of het nu gaat om mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel: bij ons kan iedereen meedoen!

Historie van SailWise

Aanleiding voor de oprichting van SailWise in 1974 was het initiatief van een revalidatiearts uit Enkhuizen. De arts behandelde een man, die door een ongeval lichamelijk beperkt was geraakt. De revalidant zag de toekomst somber in. De arts kreeg een idee: wat als hij de man mee zou nemen op zijn zeilboot?

De zeiltocht kwam er en werd een groot succes! Het leverde niet alleen plezier op, maar de revalidant kreeg ook weer vertrouwen in eigen kunnen. Er volgden meer zeilactiviteiten voor revalidanten en mensen met een beperking. De groep werd vervolgens uitgebreid met enthousiaste vrijwilligers en verzamelde zich in legertenten in de Compagniehaven van Enkhuizen. Daarmee was de basis voor SailWise gelegd!

Onze locaties

Enkhuizen vormt nog altijd het hart van SailWise. Niet alleen is ons kantoor gevestigd in deze pittoreske havenstad aan het IJsselmeer, ook onze historische zeilklipper Lutgerdina begint haar zeilzwerftochten vanuit Enkhuizen. Een andere unieke locatie van SailWise is het watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. Vanaf het privé-eiland wordt volop gezeild en gevaren met klein vaarmateriaal. It Sailhûs in Elahuizen is onze accommodatie in Friesland. Vanuit hier bezeilt catamaran Beatrix de Friese meren en het IJsselmeer. Ook zijn er aangepaste vakantiewoningen te huur.

Klaar voor de toekomst!

Inmiddels is SailWise bijna 50 jaar jong en actiever dan ooit! Enthousiaste en betrokken deelnemers, vrijwilligers, bemanning én sponsors zorgen ervoor dat SailWise mee gaat met de tijd en het verschil blijft maken voor mensen met een beperking!