Over SailWise

Over SailWise

Over SailWise

“Dat ik in staat was om zoveel te zeilen, heeft me zoveel meer vertrouwen gegeven.
Vooraf had ik niet verwacht dat ik zoveel kon.”

 

Actieve watersport voor mensen met een beperking. Daar draait het om bij SailWise. Onze mensen – deelnemers, bemanning, vrijwilligers en sponsors – weten dat watersporten bij SailWise meer is dan een leuke tijd op het water of lekker op vakantie gaan. Onze activiteiten dragen bij aan zelfredzaamheid en zelfvertrouwen.

Bij SailWise kan iedereen meedoen

Dat is ook de reden dat SailWise bijna 50 jaar geleden is opgericht. Sinds die tijd is SailWise de enige aanbieder in Nederland van meerdaagse actieve watersportvakanties voor mensen met een beperking. Of het nu gaat om mensen met een lichamelijke of zintuigelijke handicap, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel: bij ons kan iedereen meedoen!

Historie van SailWise

In september 1974 schreef journaliste Caroline Barton het artikel ‘Waarom zij wél en wij niet’, over een zeiltocht met de catamaran Sparkle. Ze ontdekte het schip in Engeland – toen nog het eerste zeilschip ter wereld voor mensen met een beperking – en raakte geïnspireerd. In de watersportwereld leefden al langer ideeën om zeilen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Het artikel van Caroline bracht alles in een stroomversnelling. Het leverde veel reacties op en samen met haar rechterhand Nan Keesom stelde Caroline een bestuur samen. Zo werd op 19 december 1974 officieel de stichting ‘Zeilen met gehandicapten’ geboren, dat later SailWise werd. Lees meer >>

Onze locaties

Enkhuizen vormt nog altijd het hart van SailWise. Niet alleen is ons kantoor gevestigd in deze pittoreske havenstad aan het IJsselmeer, ook onze historische zeilklipper Lutgerdina begint haar zeilzwerftochten vanuit Enkhuizen. Een andere unieke locatie van SailWise is het watersporteiland Robinson Crusoe in de Loosdrechtse Plassen. Vanaf het privé-eiland wordt volop gezeild en gevaren met klein vaarmateriaal. It Sailhûs in Elahuizen is onze accommodatie in Friesland. Vanuit hier bezeilt catamaran Beatrix de Friese meren en het IJsselmeer. Ook zijn er aangepaste vakantiewoningen te huur.

Klaar voor de toekomst!

Inmiddels is SailWise bijna 50 jaar jong en actiever dan ooit! Enthousiaste en betrokken deelnemers, vrijwilligers, bemanning én sponsors zorgen ervoor dat SailWise mee gaat met de tijd en het verschil blijft maken voor mensen met een beperking!