50 jaar SailWise

50 jaar SailWise

50 jaar SailWise vieren we samen

2024 is voor SailWise een bijzonder jaar met een gouden randje. Vijftig jaar lang hebben mensen met een beperking de kans gekregen om de magie van het watersporten te ervaren. Dat gaan we groots vieren, samen met jou! Op deze pagina kan je alle informatie vinden over ons 50-jarig bestaan, van een terugblik op onze geschiedenis tot de feestelijke lustrum10daagse die we organiseren om ons jubileum te vieren. Deze pagina is dynamisch, dus bij elk bezoek valt er iets nieuws te ontdekken. Soms plaatsen we nieuwe foto's, andere keren kun je je aanmelden voor één van onze lustrumactiviteiten. Dus kom gerust nog eens terug en vier vijftig jaar SailWise met ons mee!


Een stukje geschiedenis

In september 1974 schreef journaliste Caroline Barton het artikel ‘Waarom zij wél en wij niet’, over een zeiltocht met de catamaran Sparkle. Ze ontdekte het schip in Engeland – toen nog het eerste zeilschip ter wereld voor mensen met een beperking – en raakte geïnspireerd. In de watersportwereld leefden al langer ideeën om zeilen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. Het artikel van Caroline bracht alles in een stroomversnelling. Het leverde veel reacties op en samen met haar rechterhand Nan Keesom stelde Caroline een bestuur samen. Zo werd op 19 december 1974 officieel de stichting ‘Zeilen met gehandicapten’ geboren, dat later SailWise werd.


Lustrum10daagse

Onze lustrumactiviteiten beloven niets minder dan één groot feest te worden. Van 11 t/m 20 april organiseren we een lustrum10daagse met allerlei festiviteiten op onze locaties. Van een grote reünie en bijzondere optredens tot een regatta en een challenge. Bij welke lustrumactiviteit sluit jij aan?

SailWise challenge over het IJsselmeer

 
 
 Donderdag 11 april 2024
 Elahuizen - Enkhuizen

Samen laten we zien dat een beperking er niet toe doet bij het watersporten. Eén van onze deelnemers zal samen met een bekende watersporter de uitdaging aangaan en het IJsselmeer overvaren tijdens deze recordpoging. Het startsein voor deze tocht wordt gegeven tijdens een ontbijtsessie die we houden voor onze relaties in Friesland. Zowel de catamaran Beatrix als de tweemastklipper Lutgerdina zijn erbij om de sporters te begeleiden en aan te moedigen. Meer informatie over deze challenge volgt nog.

SailWise reünie

 
 
 Zaterdag 13 april 2024
 Enkhuizen

50 jaar toegankelijke watersport, dat is een groot feest waard! Iedereen die in die 50 jaar heeft bijgedragen aan SailWise of dat nog steeds doet – of het nu als deelnemer, vrijwilliger of medewerker is – is van harte welkom. Het wordt feest met muziek, goede gesprekken, oude vrienden ontmoeten, herinneringen ophalen, bijkletsen, een drankje en een lekkere maaltijd.

We zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen. Op een later moment kan je je aanmelden voor deze onvergetelijke reünie.

SailWise regatta

 
 
 Woensdag 17 april 2024
 Loosdrecht

Zeil met jouw collega’s, relaties of vrienden mee met onze SailWise regatta, beleef een geweldige dag op het water en steun toegankelijke, actieve watersport voor mensen met een beperking! We worden gesteund door lokale ondernemers, zodat 100% van het inschrijfgeld ten goede komt aan SailWise.

We zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen. Op een later moment kan je je aanmelden voor de SailWise regatta.

Symposium

 
 
 Donderdag 17 april 2024
 Loosdrecht

Watersporten als middel om je mogelijkheden te ontdekken, zelfvertrouwen te vergroten en zelfredzamer te worden. We laten al 50 jaar lang zien dat dat mogelijk is en hoeveel meerwaarde watersporten bij SailWise heeft voor mensen met een beperking. Tijdens deze kennismiddag delen specialisten uit het vakgebied hun ervaring en kennis. Werk je in een revalidatiecentrum, woongroep, het speciaal onderwijs, bij een patiëntenvereniging of een gerelateerde organisatie, dan ben je van harte uitgenodigd.

We zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen. Op een later moment kan je je aanmelden voor dit symposium.

Concert @ de Plassen

 
 
 Zaterdag 20 april 2024
 Loosdrecht

Geniet van een betoverend event op het water, waar de schoonheid van de Loosdrechtse Plassen het decor vormt voor een uniek concert. Iedereen kan vanaf het water meegenieten van deze muzikale show. En natuurlijk zijn alle schepen van SailWise aanwezig bij dit slotevent van ons lustrum. Ben jij er ook bij?

We zijn nog druk bezig met alle voorbereidingen. Op een later moment kan je je aanmelden voor Concert @ de Plassen.


Lustrumreizen

Wil je niets missen van onze lustrum10daagse? Boek dan één van onze lustrumreizen op de Beatrix of de Lutgerdina! Je vaart mee naar onze festiviteiten en viert samen met ons het 50-jarig bestaan van SailWise. Haal herinneringen op en maak nieuwe vrienden tijdens deze unieke reizen.

Lustrumreis op de Lutgerdina van 8 t/m 13 april >>
Lustrumreis op de Lutgerdina van 14 t/m 19 april >>
Lustrumreis op de Beatrix van 14 t/m 19 april >>