Onze accommodaties

Van zwerftochten over het IJsselmeer en het wad met onze aangepaste tweemastklipper Lutgerdina tot zeilen met de rolstoeltoegankelijke catamaran Beatrix op de Friese meren vanuit ons watersportcentrum It Sailhûs en het beoefenen van kleine watersporten op het privé-eiland Robinson Crusoe. Bij SailWise zorgen we ervoor dat jij ongeacht je beperking kan watersporten!
 

Aangepaste vakantie-locaties

Onze locaties zijn uniek in hun soort, volledig aangepast, rolstoeltoegankelijk en voorzien van alle comfort voor een fantastische (zeil)vakantie of gewoon een gezellig weekendje weg met vrienden of vrienden. Ook onze schepen zijn aangepast, zodat iedereen zelfstandig mee kan doen. Het is zelfs mogelijk om te vergaderen of een bedrijfsevenement te organiseren op één van onze accommodaties! De mogelijkheden zijn eindeloos!
 


Tweemastklipper Lutgerdina

Tweemastklipper Lutgerdina - aangepast en rolstoeltoegankelijk zeilen voor mensen met een handicap of beperking

SailWise-tweemastklipper Lutgerdina is een historisch schip uit 1897 en dus bijna 125 jaar oud! Sinds 1981 is het schip volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. De gangboorden zijn extra breed, het stuursysteem is hydraulisch en makkelijk te bedienen, de zeilen zijn lichter en dus makkelijker te hijsen... en dan hebben we het nog alleen over de aanpassingen bovendeks. Benedendeks kan bereikt worden met een lift, waar een aangepaste keuken en ruimte salon is. Een aantal hutten is voorzien van hoog-laagbedden en tilliften, de douches en toilletten zijn aangepast en ook hier zijn de gangen ruim genoeg voor (elektrische) rolstoelgebruikers. Kortom, iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan mee met dit indrukwekkende schip!

Lees meer over de Lutgerdina >>
 


It Sailhûs vakantiewoningen

It Sailhûs aangepaste en drempelvrije vakantiewoningen aan het water in Friesland

Zin in nieuwe uitdagingen, maar hou je ook van comfort? Dan is een vakantie bij watersportcentrum It Sailhûs in het Friese Elahuizen een aanrader! Deze ruime, moderne accommodatie met vier vakantiewoningen (4 personen), een groepsaccommodatie (tot 12 personen) en vergaderruimte (6-18 personen) ligt direct aan het grootste meer van Friesland: de Fluessen. Geniet van de rust en vrijheid aan het water, ontdek Friesland of ga lekker zeilen op de Friese meren. Je wil er gewoon niet meer weg!

Catamaran Beatrix

It Sailhûs is de thuishaven van onze catamaran Beatrix. Dit unieke schip is zo ontworpen dat iedereen een onvergetelijke zeilervaring beleeft. Hij is snel, stabiel en geschikt voor het écht zeilen. Tegen de golven in, strak aan de wind… voor de Beatrix is het een fluitje van een cent!

Lees meer over It Sailhûs en de Beatrix >>
 

Watersporteiland Robinson Crusoe

Watersporteiland Robinson Crusoe - zeilvakanties voor mensen met een handicap of beperking op de Loosdrechtse Plassen

Ooit gedroomd van catamaranzeilen in een trapeze, nachtzeiltochten of kanoën bij zonsopgang? Of ga je liever waterskiën, surfen of er helemaal alleen met een zeilbootje op uit? Dacht je dat dat niet mogelijk zou zijn vanwege je beperking. Dan heb je het mis! SailWise zorgt dat jouw droom uitkomt op het vakantie-eiland Robinson Crusoe. Dit unieke eiland met gezellige, volledig aangepaste en rolstoeltoegankelijke accommodatie ligt midden in de Loosdrechtse Plassen.

Lees meer over Robinson Crusoe >>