Van aanmelding tot vrijwilliger

Van aanmelding tot vrijwilliger

Als vrijwilliger mee op vakantie in 9 stappen

Wil je je aanmelden voor vrijwilligerswerk bij SailWise en zo mensen met een beperking een onvergetelijke watersportvakantie bezorgen? Lees dan onderstaande 9 stappen en bekijk hoe je vrijwilliger wordt bij SailWise.

 1. Heb je na het bekijken van de website nog vragen of wil je iemand persoonlijk spreken om een duidelijker beeld te krijgen van het werk, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen je graag meer over ons fantastische vrijwilligerswerk!
   
 2. Schrijf je in via het inschrijfformulier vrijwilligers. Na aanmelding word je door ons gebeld voor een eerste telefonische kennismaking.
   
 3. Per mail krijg je eerst een ontvangstbevestiging, vervolgens toegangsgegevens voor je persoonlijke SailWise-account. In je SailWise-account vind je je persoonlijke gegevens. Zodra je op een reis of activiteit staat ingepland en een bevestiging hiervoor hebt ontvangen, tref je een overzicht hiervan aan. 3 weken voor vertrek zie je hier ook namen van je reisgenoten en algemene informatie over je reis of activiteit, zoals inpaklijst, route en carpoolmogelijkheden.
   
 4. Ook krijg je per mail informatie over de introductiedagen en de aanvraag van de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De veiligheid van en omgang met deelnemers, vrijwilligers en bemanning  is voor SailWise heel erg belangrijk. Om die reden is een VOG verplicht. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meer informatie over de VOG vind je in ons vrijwilligersbeleid.
   
 5. Meerdere keren per jaar organiseren wij introductiedagen op de verschillende SailWise-locaties. Voordat je mee kan als vrijwilliger, willen we namelijk graag kennis met je maken om te kijken of jij bij ons past en wij bij jou. We vertellen je over SailWise, de manier van werken, onze accommodaties en vaarmateriaal en we bereiden je voor op het vrijwilligerswerk. Het is een leuke en nuttige manier van kennismaken met elkaar! Opgeven voor een introductiedag kan via je persoonlijke SailWise-account of door contact met ons op te nemen.
   
 6. Wil je als vrijwilliger aan de slag op ons watersporteiland Robinson Crusoe? Dan is het nodig dat je zelfstandig kunt zeilen (minimaal windkracht 3) of kanoën. Als schipper van een kleine boot ga je met een groepje deelnemers het water op. We willen graag van te voren zien welke zeilervaring je hebt. Om die reden nodigen wij nieuwe vrijwilligers uit om deel te nemen aan een introductieweekend op het eiland. Er is ook een mogelijkheid om een zeilopleiding te volgen om je zeilvaardigheden te verbeteren.
   
 7. Staan na de introductiedag of -weekend alle signalen op groen, dan kan je je aanmelden voor één of meerdere reizen of activiteiten. Dat kan via het SailWise-account of door contact op te nemen met ons. 
   
 8. Zowel op de website bij downloads als in je SailWise-account vind je handleidingen en protocollen voor vrijwilligers, zoals de handleiding vrijwilligers, aanvullende voorwaarden voor vrijwilligers en ons vrijwilligersbeleid. Het is belangrijk en helpend om deze voorafgaand aan een activiteit (nog eens) te lezen.
   
 9. Voor je het weet, is het moment daar: je gaat als vrijwilliger mee op vakantie bij SailWise! De bemanning en je (ervaren) collega-vrijwilligers zullen er alles aan doen om je wegwijs te maken in de praktijk. Een onvergetelijke zeilvakantie ligt in het verschiet!

Contact opnemen met ons kan via boekingen@sailwise.nl / 0228-350756 / 06-10028408.