Praktische zaken

Praktische zaken

Praktische zaken voor vrijwilligers

Sailwise-account

Zodra je je aanmeldt als vrijwilliger bij SailWise, krijg je een persoonlijk account. Log je voor de eerste keer in, klik dan op ‘wachtwoord opnieuw instellen/wachtwoord vergeten. Je krijgt dan een e-mail met instructies om je eigen wachtwoord in te stellen.

Je SailWise account is belangrijk en handig. In het account vind je:

  • Gegevens van de activiteit(en) waar je je voor ingeschreven hebt en waarvoor je een bevestiging gekregen hebt
  • Alle informatie die hoort bij je reis/activiteit, zoals inpaklijst, route en carpoolmogelijkheden
  • Een plek om je foto te uploaden. Dat is fijn voor de bemanning die met je gaat samenwerken
  • Een plek om belangrijke documenten te uploaden
  • Namen van deelnemers en collega-vrijwilligers
  • Je activiteitengeschiedenis bij SailWise

Veilig op vakantie

Natuurlijk vinden wij het heel belangrijk dat iedereen kan genieten van watersportactiviteiten. Maar veiligheid gaat voor alles! Veiligheid is daarom een belangrijk thema bij SailWise. Op onze website vind je bij de Downloads gedetailleerde informatie over veiligheid. Graag willen we hier de belangrijkste informatie op het gebied van veiligheid delen.

Op iedere groepsaccommodatie zijn veiligheidsplannen aanwezig. Deze veiligheidsplannen worden regelmatig getoetst en geëvalueerd om in geval van een calamiteit zo goed mogelijk te kunnen handelen. Daarnaast volgt onze bemanning trainingen op het gebied van veiligheid en eerstelijns hulpverlening.

De accommodaties zijn uitgerust met gekeurde brandinstallaties. Nooduitgang en noodroutes zijn overal aanwezig en goed aangegeven. Ook zijn er op alle locaties voldoende zwemvesten, reddingsvesten en reddingsboeien aanwezig. Specifieke informatie vind je bij de verschillende accommodaties op deze website.

Belangrijke documenten

Hieronder vind je een overzicht van belangrijke documenten voor nieuwe vrijwilligers:

Wil je álle documenten inzien die van toepassing zijn voor nieuw én bestaande vrijwilligers? Kijk dan bij downloads.

Kwaliteit, veiligheid en integriteit

Kwaliteit, veiligheid en integriteit zijn belangrijke begrippen bij SailWise. Op de pagina Downloads vind je een overzicht van belangrijke documenten over dit onderwerp. Via de volgende links kun je rechtstreeks een aantal documenten openen: Algemene voorwaarden, Privacyverklaring, Meldpunt Integriteit en Klachtenprocedure.