Boekingsinformatie zeilvakantie

Boekingsinformatie zeilvakantie

Informatie over jouw zeilvakantie

Op deze pagina vind je alle belangrijke informatie over jouw boeking, zoals:

 • Je persoonlijke SailWise-account
 • Zorghandelingen en medicijngebruik
 • ADL-hulp en hulpmiddelen
 • Wat je zelf mee moet nemen
 • Routebeschrijvingen
 • Andere praktische zaken
 • Algemene voorwaarden

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen en/of opmerkingen, neem dan gerust contact met ons op door te bellen naar +31 (0)228 350 756 of mail naar boekingen@sailwise.nl.

Jouw persoonlijke SailWise-account

Zodra je een boeking bij ons plaatst krijg je een persoonlijk SailWise-account. Hierin staan je boekingsgegevens, je factuur en onze correspondentie. Log je voor de eerste keer in, klik dan op ‘wachtwoord opnieuw instellen/wachtwoord vergeten’ om je wachtwoord voor het eerst in te stellen. Je ontvangt dan vrijwel direct een e-mail met instructies hoe je je wachtwoord in kunt stellen. Daarna kan je met je e-mailadres en wachtwoord inloggen in je account.

Zorghandelingen en medicijngebruik

Upload (indien van toepassing) zo spoedig mogelijk de protocollen en overdrachten die voor jou van toepassing zijn in je persoonlijke account. Lever deze protocollen óók aan als je al eerder met SailWise bent mee geweest. Het gaat hier om:

 • Protocollen t.b.v. verpleegkundige, voorbehouden handelingen
 • Protocollen t.b.v. epilepsie 
 • Overdracht t.b.v. ADL-verzorging en/of begeleiding
 • Overdracht t.b.v. medicijngebruik

Als er tijdens de reis complexe (voorbehouden en/of risicovolle) zorghandelingen moeten worden verricht, wordt dit bij SailWise door een daartoe bevoegd en bekwaam (verpleegkundig) vrijwilliger gedaan. Ook handelingen die in de thuissituatie niet door een verpleegkundige gebeuren, kunnen in deze categorie vallen.

Iedereen is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar medicijngebruik, tenzij je bij je aanmelding anders hebt aangegeven en er een goede overdracht plaatsvindt. Neem de medicijnen voor de hele periode mee in een verdeeldoos of baxter. Ook als je zelf zorgdraagt voor je medicijngebruik, vragen we je een overzicht van je medicijnen en de dosering mee te nemen.

Ons beleid met betrekking tot verpleegkundige handelingen en medicijngebruik vind je op sailwise.nl/downloads. Als er iets verandert m.b.t. jouw medicijngebruik, zorg en/of begeleiding, geef dit dan zo snel mogelijk aan ons door.

ADL-hulp en hulpmiddelen

Bij SailWise word je door zowel mannelijke als vrouwelijke (zorg)vrijwilligers geholpen. In de accommodatie en slaapvertrekken zijn voldoende hulpmiddelen aanwezig, zoals een passieve tillift, douchestoel, tilbandjes, hoog-laagbedden (met papegaai) en aangepast sanitair. De bedden zijn voorzien van M-Line matrassen en kussens. Op iedere kamer is er koud en warm stromend water en één kast per gast.

Zelf meenemen

 • Voldoende (comfortabele, sportieve) kleding én reservekleding. Houd er ook rekening mee dat je kleding vies kan worden.
 • Stevige schoenen en eventueel een paar reserveschoenen en/of laarzen.
 • Zonnebrandcrème, zonnebril en/of petje.
 • Verschoningsmateriaal (indien van toepassing) in voldoende mate. We hebben dit niet op voorraad!

Neem bij meerdaagse activiteiten ook mee:

 • Bij deelname op Robinson Crusoe en de Lutgerdina: Slaapzak of dekbed met dekbedhoes. De bedden zijn gedekt met een matrashoeslaken, kussen en kussensloop.
  Bij deelname op Beatrix in Elahuizen: Hier is beddengoed aanwezig en hoef je dus geen slaapzak of dekbed met hoes mee te nemen tenzij je iets speciaals nodig hebt.
 • Voldoende handdoeken en washandjes (er is geen wasmachine voor tussendoorwasjes).
 • Toiletgerei.
 • Tip: neem (i.v.m. de ruimte op de kamers/hutten) je bagage in een flexibele reistas mee.

Op de accommodatie zijn zwem- en reddingsvesten en zeilkleding voor iedereen aanwezig.

Routebeschrijving

Praktische zaken

 • Je wordt niet eerder verwacht dan op het in de brief aangegeven tijdstip. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de heenreis naar en terugreis van onze locaties.
 • Ga je op vakantie ons watersporteiland Robinson Crusoe en word je opgehaald door een (WMO-)taxi? Plan je ophaalmoment dan 15 minuten na de vertrektijd die in je bevestigingsbrief staat.
 • Voor het afsluiten van een reis- en bagageverzekering dien je zelf zorg te dragen.
 • We adviseren om je kleding te merken of in elk geval een paklijst te maken, zodat je weet wat je mee hebt tijdens de reis. SailWise is niet verantwoordelijk voor zoekgeraakte eigendommen. Mochten er toch gevonden voorwerpen achterblijven, dan kan het worden opgehaald op ons kantoor in Enkhuizen of we sturen het op met de factuur voor de portokosten.
 • De eindschoonmaak is inbegrepen, maar de keuken en sanitaire voorzieningen worden tijdens de reis (naar eigen kunnen) gezamenlijk schoongemaakt en bijgehouden. De accommodatie dient bezemschoon en met een schone keuken te worden achtergelaten.
 • Uitgaven van persoonlijke aard op de accommodatie, zoals alcoholische drankjes of souvenirs, worden aan het eind van de boeking door middel van een turflijst contant of per pin afgerekend. We adviseren om tussen € 50,- en € 100,- mee te nemen.
 • Het gebruik van alcohol is vóór- en tijdens het varen verboden.
 • Iedereen is tijdens het varen met klein watersportmateriaal of als de bemanning dat aangeeft verplicht een zwem- of reddingsvest te dragen.
 • Je gaat met zowel mannelijke als vrouwelijke deelnemers en vrijwilligers op vakantie. Er wordt gemengd geslapen in de accommodatie.

Jouw gegevens en privacy

Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens. De informatie die je ons toevertrouwd, blijft vertrouwelijk en wordt niet met derden gedeeld, tenzij:

 • Er in geval van calamiteiten de hulpverlening deze gegevens nodig heeft.
 • De bevoegde autoriteit daar op de wettelijk voorgeschreven manier om verzoekt.

Lees hier onze privacyverklaring >>


Algemene voorwaarden

Op alle leveringen en diensten van SailWise zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.
Algemene voorwaarden >>
Aanvullende voorwaarden voor deelnemers >>

Garantie

Op jouw boeking bij SailWise is de garantieregeling van SGR van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden op sgr.nl/garantieregeling. Op verzoek kan SGR deze voorwaarden toesturen.

Betalingsvoorwaarden

Bij het plaatsen van een boekingen verzoeken wij je de helft van de prijs te betalen binnen 4 weken na ontvangst van de bevestigingsbrief. Het volledige bedrag dient 6 weken voor aanvangsdatum betaald te zijn. Als je kort voor een activiteit boekt, dien je het volledige bedrag zo snel mogelijk te betalen. Bij het niet tijdig betalen van de 1e termijn, heeft SailWise het recht de boeking automatisch te laten vervallen en wordt € 25,- aan administratiekosten in rekening gebracht (tenzij anders vermeld). Bij het laten vervallen van de boeking wegens betalingsachterstand, blijft de betalingsverplichting conform de annuleringsregeling bestaan.

Annuleringsvoorwaarden

Wanneer door onvoorziene omstandigheden de vakantie/activiteit afgezegd of geannuleerd moet worden, dient dat zo spoedig mogelijk schriftelijk of per mail aan ons door gegeven te worden. Afhankelijk van het tijdstip zijn bij annulering de onderstaande bedragen verschuldigd aan SailWise:

 • Tot 8 werkdagen na ontvangst van de boekingsbevestiging kan de activiteit kosteloos geannuleerd worden.
 • Tot 4 maanden voor vertrek: 25% van de totale reissom.
 • Van 4 tot 2 maanden voor vertrek: 50% van de totale reissom.
 • Van 2 maanden tot 14 dagen voor vertrek: 75% van de totale reissom.
 • Vanaf 14 dagen voor vertrek: 100% van de totale reissom.

Als de reis nadat de bevestiging en factuur verzonden zijn geruild wordt voor een andere reis, brengen we € 25,- administratiekosten in rekening.

Annuleringsverzekering

SailWise biedt de mogelijkheid om bij inschrijving ook gelijk een annuleringsverzekering af te sluiten (kosten bedragen 4,5% van de reissom exclusief assurantiebelasting). De voorwaarden van deze verzekering kan je hier lezen (pdf) of sturen we op aanvraag kosteloos toe. Het afsluiten van een annuleringsverzekering kan nog tot uiterlijk 7 dagen na dagtekening van de bevestigingsmail die je van ons ontvangt na je boeking. Als er geen gebruik gemaakt  wordt van deze mogelijkheid, adviseren wij zelf een annuleringsverzekering af te sluiten.

Annulering door SailWise

SailWise houdt zich het recht voor om tot vier weken voor vertrek de reis te annuleren wegens onvoldoende deelname of bijzondere omstandigheden. Er wordt in overleg zoveel mogelijk gezocht naar een passend alternatief (waarbij de prijs verrekend wordt met die van de vervallen reis). Indien geen passend alternatief beschikbaar is wordt de volledige reissom incl. de eventueel betaalde premie van de annuleringsverzekering door SailWise gecrediteerd.