Eropuit met kinderen in Friesland

Eropuit met kinderen in Friesland

Eropuit met kinderen in Friesland

Als kinderen een fijne vakantie hebben, dan hebben ouders dat ook. En vaak is het als volwassene ook superleuk om weer eens een kijkje te nemen in de dierentuin of in een speelbos! Geniet met elkaar van alle activiteiten en evenementen (voor kinderen ;-) in Friesland!

Sybrandy’s speel- en natuurpark in Oudemirdum (13 km)

Sybrandy's Speelpark is gelegen in Friesland, naast de bossen bij het IJsselmeer. Voor de jongere kinderen is er niets leuker dan de vele bijzondere attracties in het goedkoopste attractiepark van Nederland. Kinderen tot een jaar of 13 kunnen zich geweldig vermaken in de meer dan 40 attracties en speeltoestellen die dit park rijk is.

Strandpaviljoen en recreatieterrein De Hege Gerzen in Oudemirdum ligt naast Sybrandy's Speelpark aan het IJsselmeer. Je kunt er terecht voor een heerlijk dagje recreëren aan het strand of zwemmen in het IJsselmeer. Er is een klein peuterbadje dat gevuld is met bronwater.


Aqua Zoo Leeuwarden (56 km)

In AquaZoo vind je allerlei soorten dieren! Van capibara's, flamingo's, piranha's en wallaby's tot aan ijsberen, nijlkrokodillen, rode panda's, schildpadden en nog veel meer.

Ga samen op ontdekkingstocht en leer alles over de bijzondere dieren tijdens de dagelijkse presentaties. Ga bijvoorbeeld naar de ijsbereninspectie en bekijk de dieren samen met de verzorgers vanaf heel dichtbij! Tijdens het Pinguïn Haringhapfestijn mag je meehelpen met het voeren van de pinguïns


Kameleondorp Terherne (37 km)

Beleef de avonturen van Hielke en Sietse en ervaar het 50’er jaren boerenleven; stap in de wereld van de Schippers van de Kameleon. Vaar mee in de Kameleon, survival op het avontureneiland en slenter door de straten van Lenten. Voor jong én oud biedt Kameleondorp Terherne een dag vol plezier, beleven en ontdekken.


Kabouterpad Sint Nicolaasga (18 km)

In Sint Nicolaasga vind je in de Vegelinbossen het Kabouterpad rondom de Amazonevijver. Langs het kabouterpad zijn van bomen prachtige figuren gemaakt met gezichten. Ze zijn gemaakt door kettingzaagkunstenaar Banzai-John. Van vergane bomen rondom de vijver maakt hij allerlei figuren. Bij de figuren staan borden met een verhaaltje en soms een opdracht. Ga eens op zoek naar alle prachtige figuren, zoals een heks, een dino én kabouters natuurlijk! 


Bezoekerscentrum Mar en Klif Oudemirdum (10 km)

Bij Bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum loop je dwars door de fascinerende geschiedenis van het Nationaal Landschap. Ontdek de mooie dieren die er leven. Leer de bijzondere kenmerken van de vier landschapstypen herkennen. Geniet van de wisselexpositie en buiten van de heemtuin. Na een bezoek is je ontdekkingsreis door het landschap nóg leuker.


Het Rijsterbos (10 km)

Het Rijsterbos in Gaasterland is een echt familiebos. Wandelen in het 'Rysterbosk' kun je doen door de rode of blauwe paaltjes te volgen. Maar nog leuker is om gewoon wat rond te dwalen over oude paden en plotseling verrast te worden door het uitzicht op het IJsselmeer vanaf het Mirnserklif. Voor de sportieve kinderen is er een Klim- en Klauterbaan aangelegd, dichtbij de parkeerplaats in Rijs. 


Natuurmuseum Fryslân (48 km)

In het Natuurmuseum Fryslân ga je op avontuur in de natuur. Vier verdiepingen vol informatie, bijzondere dieren en planten, opdrachten, proefjes, spelletjes en andere verrassingen nodigen uit om ontdekt te worden. Zelf doen en beleven staan centraal. Door de Museuminspecteurs uitgeroepen tot ‘Beste Kidsproof Museum van Friesland’


Swim Fun Joure

Subtropisch zwembad Swimfun in Joure is de perfecte locatie voor een fantastische dag vol waterpret. Geniet van de spannende én ontspannende attracties in ons overdekte zwembad. In Swimfun zijn ook welnessfaciliteiten aanwezig.