Omgeving

Omgeving

Tips & Trips in Friesland

Vakantie in Friesland betekent genieten van eindeloze vergezichten, koeien in de wei en water, heel veel water. Maar wist je dat er in Friesland ook op cultureel gebied veel te ontdekken is? Ook als je afhankelijk bent van bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel of rollator is Friesland een geweldige vakantiebestemming! Bekijk alle mogelijkheden op waterlandvanfriesland.nl

Uitje #1 van SailWise: zeilen

Het mag duidelijk zijn wat de favoriete activiteit van SailWise is: Friesland verkennen vanaf het water! Of je nu met een aangepaste zeilboot, motorboot of kano het water op gaat, je ontmoet vrijheid in haar meest pure vorm. Een boottocht is zoveel meer dan je denkt. Bekijk de mogelijkheden hier.

Ontdek de natuur in Friesland

Of je nu een wandelaar of fietser bent, in Zuidwest Friesland kan je je hart ophalen. Prachtige polderlandschappen, bijzondere natuurgebieden, pittoreske dorpjes en steden en dat alles verbonden door het water. Sloten, kanalen, meren (ja, zelfs fonteinen!). Lees hier meer over je (actieve) ontdekkingstocht van de fijnste natuurplekjes in Friesland.

Topattracties voor mensen met een beperking

Volop meedoen is volop genieten! Dat weten wij bij SailWise. Daarom hebben wij een aantal activiteiten in Friesland op een rijtje gezet, die bij uitstek geschikt zijn voor als je afhankelijk bent van een rolstoel of scootmobiel. Wandel je door de wereldse tuinen van de Orchideeën Hoeve of ga je (met een speciale rolstoel) lekker zwemmen in SwimFun Joure? Bekijk hier alle rolstoeltoegankelijke toplocaties in Friesland.

Rolstoelvriendelijke musea in Friesland

Friesland heeft een rijke cultuur. Die ligt verankerd in taal, tradities en in de welbekende Friese vlag. Cultuur vind je ook in de talrijke musea van de provincie Friesland. Het prestigieuze Fries Museum is toonaangevend in Nederland, maar musea als het Jopie Huisman Museum in Workum of het Planetarium in Franeker zijn ook topattracties. Bekijk hier een aantal musea in Friesland.

De Onbeperkte Elfstedentocht

Fameus zijn de Friese elf steden. Ieder jaar worden er Elfstedentochten in allerlei vormen georganiseerd. Van fietsen, wandelen, roeien en zwemmen tot steppen en trekker rijden. En dan is er natuurlijke die ene roemruchte tocht der tochten: de Friese Elfstendentocht op schaatsen. Die laatste heeft inmiddels concurrentie gekregen. Sinds een aantal jaren organiseert Stichting Leef! De Onbeperkte Elfstedentocht. Ieder deelnemer bereikt op zijn eigen manier de finish van zijn persoonlijke Elfstedentocht. Hoe leuk is dat?

Ben je op vakantie in Zuidwest Friesland, dan staat ongetwijfeld het bezoek aan (een van de) elf steden op je lijstje. Maar liefst zeven van de elf Friese steden vind je namelijk in deze regio. Nieuwsgierig naar jouw eigen (vakantie) Elfstedentocht? Bekijk hier wat de mogelijkheden zijn!

Uitjes voor kinderen in Friesland

Een provincie met zoveel ruimte en natuur is natuurlijk een walhalla voor kinderen. Wordt het lekker ravotten in de bossen van Gaasterland of spelen en zwemmen in het schone Friese buitenwater? Of beleven jullie samen de avonturen van Hielke en Sietse in Kameleondorp Terherne of het Pinguïn Haringhapfestijn in AquaZoo Leeuwarden. Bekijk hier de mogelijkheden voor de kids.