Wandelen en fietsen in Zuidwest Friesland

Wandelen en fietsen in Zuidwest Friesland

Fietsen in Zuidwest Friesland

Het gebied rondom It Sailhûs is één van de mooiste fietsroutegebieden van Nederland! In Zuidwest Friesland vind je namelijk maar liefst 800 km aan fietsknooppuntpaden van 5-sterrenkwalilteit. Je fietst hier fietsroutes langs de IJsselmeerkust, door de bossen van Gaasterland en onderweg ontdek je dorpen en maar liefst zeven van de Friese elf steden. Ook zijn er diverse fietspontjes die je overzetten wanneer je een vaart of plas wilt oversteken.

Fietsknooppunten Zuidwest Friesland

Een fantastische manier om een route te kiezen die bij je past, is gebruik maken van het fietsknooppunten netwerk. In de app of op internet kun je online je route plannen. Een handige fietsknooppuntenkaart van Zuidwest Friesland koop je bij één van de VVV’s van Waterland van Friesland. Waterland van Friesland heeft ook een aantal fietsroutes uitgezet. Voor meer informatie, klik op onderstaande knop.

Een aantal fietsroutes door Zuidwest Friesland

Rolstoelfiets huren in Friesland

Ook met een rolstoel kun je genieten van een heerlijke fietstocht door Zuidwest Friesland. It Sailhûs verhuurt een elektrische rolstoelfiets. Ben je gast van It Sailhûs? Dan krijg je ook nog eens 15% korting op de huurprijs!

Fietsverhuur in de buurt


Wandelen in Zuidwest Friesland

It Sailhûs in Elahuizen heeft een unieke ligging aan de Fluessen. Uitgestrekte weilanden en meren bepalen de prachtige vergezichten. Een paar kilometer verderop vind je een totaal andere streek van Friesland: Gaasterland. Eeuwenoude bossen, een heuvelachtige omgeving en de enige kliffen van heel Nederland bepalen de uitstraling van dit bijzondere en geliefde gebied van Zuidwest Friesland.

Wandel door dit unieke gebied en sta letterlijk en figuurlijk stil bij de schoonheid van de natuur. Waterland van Friesland heeft een aantal wandelroutes uitgezet. Voor meer informatie, klik op onderstaande knop.

Wandelingen vanuit Elahuizen

It Sailhûs ligt aan de route van een aantal wandelingen. Trek je schoenen aan, stap naar buiten en maak een prachtige wandeling!

Wandelingen in Gaasterland