Onbeperkt zeilen op de Lutgerdina

Vanaf het moment dat je aan boord komt van onze tweemastklipper Lutgerdina laat je alle dagelijkse beslommeringen achter je. Met deze indrukwekkende klipper kiezen we het ruime sop. Een vaste zeilroute hebben we niet, die bepaal jij samen met je reisgenoten en de bemanning. Je eet en overnacht ook op het schip, dat volledig aangepast én rolstoeltoegankelijk is. Een ervaring die je nooit zal vergeten!

Zeilen op een 125 jaar oud zeilschip
Met de Lutgerdina maak je een onvergetelijke zeilzwerftocht. Samen met je reisgenoten en de bemanning bepaal je waar jullie naartoe gaan. Vaar het IJsselmeer over, ga naar de Waddeneilanden of ontdek Friesland vanaf het water: jullie hebben de regie! Samen met de groep ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen aan boord. Bovendien doe je gezamenlijk inkopen voor de maaltijden, kook je en verzorg je andere huishoudelijke taken.

Zelfstandigheid en gezelligheid staan tijdens jouw vakantie centraal. Heerlijk zeilen, droogvallen op het wad, gezellige Friese haventjes bezoeken, midden op het IJsselmeer voor anker om van de sterrenhemel te genieten, nachtzeilen… het kan allemaal op de Lutgerdina!

Op de Lutgerdina
De tweemastklipper Lutgerdina is een historisch schip uit 1897. Het schip bestaat dus al meer dan 125 jaar! Sinds 1981 is de Lutgerdina volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. De gangboorden zijn extra breed, het stuursysteem is hydraulisch en makkelijk te bedienen, de zeilen vanuit je rolstoel te hijsen... en dan hebben we het nog alleen over de aanpassingen bovendeks. Benedendeks kan bereikt worden met een lift, waar een aangepaste keuken en ruime salon is. Er zijn zeven 2- en 4-persoons slaaphutten aan boord, waarvan aantal is voorzien van hoog-laagbedden en tilliften. De douches en toiletten zijn aangepast en ook benedendeks zijn de gangen ruim genoeg voor (elektrische) rolstoelen. Kortom, iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan mee met dit indrukwekkende schip!

Betaalbaar en o.b.v. volpension!
Een volledig verzorgde, aangepaste vakantie bij SailWise is niet duurder dan een watersportvakantie voor mensen zonder beperking. Je betaalt maar ongeveer 50% van de kostprijs. De meerkosten voor jouw vakantie op de Lutgerdina zijn voor rekening van SailWise. Zo houden we onze watersportactiviteiten niet alleen fysiek toegankelijk, maar ook in financieel opzicht. Onze aangepaste watersportvakanties zijn o.b.v. volpension:

 • Meerdaagse zeilzwerftocht op de Lutgerdina
 • Overnachting aan boord
 • Eten en drinken (excl. alcoholische dranken)
 • Begeleiding bij de dagelijkse verzorging
 • Indien nodig: verpleegkundige zorg
 • Brandstof- en vaarkosten
 • Eindschoonmaak

Begeleiding
Op de Lutgerdina zijn drie ervaren bemanningsleden aanwezig. Daarnaast kunnen onze deskundige vrijwilligers je begeleiden bij de dagelijkse verzorging en bij het bedienen van de Lutgerdina. Heb je begeleiding en/of verpleging nodig, dan is dat ook zeker mogelijk! Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Kom jij zeilen op dit bijzondere schip?
Schrijf je dan snel in!

Prijs
€ 730
 • Code
  B231007A
 • Groep
  Verstandelijke en/of meervoudige beperking (VLZ)
 • Periode
  07 -12 okt. 2023
 • Locatie
  Lutgerdina
 • Deelnemers
  13
 • Aant.dagen
  6

Mogelijke alternatieven: Verstandelijke en/of meervoudige beperking (VLZ) , Lutgerdina

Volgeboekt
VLZ
Lutgerdina

Zeilzwerftocht

27 jul. t/m 2 aug.

Verbreed je horizon tijdens deze zeilvakantie. Op de tweemastklipper Lutgerdina doet je beperking er niet toe, iedereen kan actief

€ 1056

VLZ
Lutgerdina

Zeilzwerftocht

24 aug. t/m 30 aug.

Ervaar de vrijheid van zeilen op de Lutgerdina, waar je beperking er niet toe doet. Stap aan boord en geniet van de mooiste zeiltochten het

€ 1056