FAQ

Meest gestelde vragen

Heb je na het bekijken van onze website nog vragen? Hieronder vind je een aantal van de meestgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met ons op via info@sailwise.nl. We helpen je graag verder.

Welke vakantie is het meest actief en uitdagend?

Dat hangt helemaal af van wat jij uitdagend vindt!

Robinson Crusoe is een watersporteiland dat uitdaging biedt door ontzettend veel soorten kleinere (zeil)boten, waarmee je het water op kan gaan met een groepje óf alleen. Een ware speeltuin op het water!

Op zeilschip Lutgerdina zeil je met deelnemers, vrijwilligers en de bemanning een groot schip en bepaal je per dag(deel) waar je heen gaat. Je slaapt avontuurlijk aan boord. Er is genoeg ruimte voor actie, maar ook om te genieten van het ruime sop en het geluid van de klotsende golven tegen de boeg.

Met zeilcatamaran Beatrix zeil je dagtochten over het Friese water en slaap je comfortabel aan de wal in It Sailhûs. Je bepaalt samen met elkaar het doel van de dag, kijkend naar de wind en weersverwachting. Elke dag is weer anders.  

Kortom: op iedere accommodatie van SailWise wachten nieuwe avonturen op jou!

Hoe kan ik van mijn rolstoel in de boot komen?

Dit hangt van het type boot af en hoeveel je zelf kan! Op de Lutgerdina en de Beatrix kan je gewoon met je rolstoel aan boord. Deze schepen zijn voor het grootste deel rolstoeltoegankelijk. Op Robinson Crusoe zijn een aantal boten ook gewoon rolstoeltoegankelijk en kan je met een rijplank aan boord komen. Andere mogelijkheden zijn het gebruik van een tillift of een glijplank. We kijken daarbij goed naar wat je kan en denken in oplossingen. We zijn pas tevreden als jij comfortabel en goed ondersteund zit in je boot!

Kan ik alleen mee op een vakantie, dus zonder een begeleider?

Dit kan zeer zeker! Onze vrijwilligers verlenen de zorg die jij nodig hebt. Mocht je verpleegkundige zorg nodig hebben, dan plannen we hiervoor een verpleegkundige in op jouw reis.  

Mag er een reisgenoot mee die geen beperking heeft?

Ja, dit mag. Deze reisgenoot neemt dan een plek in van een deelnemer en betaalt dan ook dezelfde bijdrage als een deelnemer aan de reis. Het is ook mogelijk om (kosteloos) als vrijwilliger mee te gaan op de reis. Je volgt dan eerst een introductiedag bij SailWise, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Houd er rekening mee dat je als vrijwilliger inzetbaar bent voor hulp aan alle deelnemers.

Mag mijn partner mee als begeleider?

Ja, dit mag. Je partner neemt dan een plek in van een deelnemer en betaalt ook dezelfde bijdrage als een deelnemer aan de reis. Hij of zij wordt desgewenst ondersteund door vrijwilligers, zodat jullie beide kunnen genieten van een zorgeloze vakantie.

Het is ook mogelijk voor je partner om (kosteloos) als vrijwilliger mee te gaan op de reis. Je volgt dan eerst een introductiedag bij SailWise, zodat je weet wat er van je verwacht wordt. Houd er rekening mee dat je als vrijwilliger inzetbaar bent voor hulp aan alle deelnemers.

Mag je als slechtziende een zeilboot besturen?

Dat mag zeker bij SailWise! Zeilen is vooral voelen van de wind, aanvoelen wat de boot doet en luisteren naar wat de zeilen doen. Op de Lutgerdina, de Beatrix en Robinson Crusoe aangepaste hulpmiddelen beschikbaar, zoals een audiokompas, brailleboeken over zeilen en reliëfkaarten om je koers uit te zetten. Daarnaast kan je op Robinson Crusoe een walkietalkie meenemen en zo contact houden met een begeleider die op een afstandje meevaart. Zo kan je dus volledig zelfstandig een boot besturen, oftewel: Blind varen op je gevoel…

Ik ben al wat ouder, kan ik wel met een reis mee?

Bij SailWise maakt het helemaal niet uit wat je leeftijd is; wij hebben deelnemers van jong tot oud! 

Is er iemand aanwezig die mij kan helpen met mijn bagage?

Zeker! Bij aanvang van de reis, maar ook aan het eind van de reis, zijn er vrijwilligers en SailWise bemanning om je te helpen met je bagage.

Kan er rekening worden gehouden met een dieet?

Zolang SailWise op de hoogte is van je dieet, houden wij daar redelijkerwijs rekening mee. Op het inschrijfformulier wordt naar dieetvoorschriften gevraagd. Vul hier dan ook je wensen in. Vaak ben je zelf betrokken bij de bereiding van de maaltijden, omdat die door deelnemers en vrijwilligers worden bereid. Mocht je heel specifieke producten nodig hebben die niet in een normale supermarkt te verkrijgen zijn, dan raden we aan die zelf mee te nemen.