Jongeren zeilzwerftocht op de Lutgerdina (16-26 jaar)

Avonturiers opgelet! Speciaal voor jongeren van 16 t/m 26 jaar organiseren we een supergezellige, actieve vakantie. Schrijf je snel in voor deze onvergetelijke vakantie!

Over deze reis
Wil jij een superleuke zeilavontuur beleven? Ga dan mee op ons bijzondere schip, de tweemastklipper Lutgerdina, en beleef een fantastische vakantie. Met dit schip gaan we het IJsselmeer en de Waddenzee op. Samen met de groep mag jij kiezen waar we naartoe varen. Je slaapt en eet ook op het schip, dat helemaal is aangepast zodat iedereen er makkelijk op kan, ook als je in een rolstoel zit. Het wordt een ervaring die je nooit meer vergeet!

Zeilen op een oud zeilschip
Met de Lutgerdina ga je een geweldige zeilvakantie beleven. We kunnen over het IJsselmeer zeilen, maar ook naar de Waddeneilanden varen of zelfs droogvallen op het Wad! Jullie bepalen het!

Samen met de groep zorgen jullie ervoor dat alles goed gaat op de boot. Ook doen jullie samen boodschappen voor het eten, koken jullie, en helpen jullie met andere klusjes. Lekker zeilen, op het Wad droogvallen, leuke Friese haventjes bezoeken, midden op het IJsselmeer voor anker gaan om naar de sterrenhemel te kijken, 's nachts zeilen... het kan allemaal op de Lutgerdina!

Op de Lutgerdina
De Lutgerdina is een oud schip uit 1897, dus het bestaat al 127 jaar! Sinds 1981 is de Lutgerdina helemaal aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een handicap of beperking. Het dek is extra breed, het stuur is makkelijk te bedienen en je kunt zelfs de zeilen hijsen vanuit je rolstoel. En dan hebben we het alleen nog maar over de aanpassingen boven. Beneden kun je met een lift komen, waar een keuken is en een grote plek om samen te zitten. Er zijn zeven hutten waar je kunt slapen, sommige met hoog-laagbedden en tilliften. De douches en toiletten zijn aangepast en ook beneden is genoeg ruimte voor (elektrische) rolstoelen. Kortom, iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking kan mee met dit geweldige schip!

Begeleiding
Op de Lutgerdina zijn drie ervaren bemanningsleden aanwezig. Daarnaast kunnen onze deskundige vrijwilligers je begeleiden bij de dagelijkse verzorging en bij het zeilen op de Lutgerdina. Heb je begeleiding en/of verpleging nodig, dan is dat ook zeker mogelijk! Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Betaalbaar en o.b.v. volpension!
Een volledig verzorgde, aangepaste vakantie bij SailWise is niet duurder dan een watersportvakantie voor mensen zonder beperking. Je betaalt maar ongeveer 50% van de kostprijs. De meerkosten voor jouw vakantie op de Lutgerdina zijn voor rekening van SailWise. Zo houden we onze watersportactiviteiten niet alleen fysiek toegankelijk, maar ook in financieel opzicht. Onze aangepaste watersportvakanties zijn o.b.v. volpension:

 • Meerdaagse zeilzwerftocht op de Lutgerdina
 • Overnachting aan boord
 • Eten en drinken (excl. alcoholische dranken)
 • Begeleiding bij de dagelijkse verzorging
 • Indien nodig: verpleegkundige zorg
 • Brandstof- en vaarkosten
 • Eindschoonmaak

Kom jij zeilen op dit bijzondere schip?
Schrijf je dan snel in!

Prijs
€ 1056
 • Code
  B240720A
 • Groep
  Verstandelijke en/of meervoudige beperking (VLZ)
 • Periode
  20 -26 jul. 2024
 • Locatie
  Lutgerdina
 • Deelnemers
  13
 • Aant.dagen
  7

Mogelijke alternatieven: Verstandelijke en/of meervoudige beperking (VLZ) , Lutgerdina

Volgeboekt
VLZ
Lutgerdina

Zeilzwerftocht

27 jul. t/m 2 aug.

Verbreed je horizon tijdens deze zeilvakantie. Op de tweemastklipper Lutgerdina doet je beperking er niet toe, iedereen kan actief

€ 1056

VLZ
Lutgerdina

Zeilzwerftocht

24 aug. t/m 30 aug.

Ervaar de vrijheid van zeilen op de Lutgerdina, waar je beperking er niet toe doet. Stap aan boord en geniet van de mooiste zeiltochten het

€ 1056