28 april 2015

Sponsorcup levert 12.630 euro op!

Woensdag 22 april is de SailWise cup weer gezeild in Monnickendam. Na afloop van deze geslaagde zeildag mocht SailWise uit handen van Jan en Trees Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van 12.630 euro in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert. Aan deze 6e  sponsorcup deden zeventien bedrijven mee. “We zijn heel erg verrast, vooral door de hoogte van het bedrag dit jaar en er heel blij mee”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, nu al voor de zesde maal. We zullen het bedrag gebruiken voor onze activiteiten. De bijdrage van vorig jaar is gebruikt voor een nieuwe lift op Robinson Crusoë en een aanpassing voor joystick besturing  op een van de boten aldaar.”

Sponsorcup
Het weer was Hollands: best wel fris en af en toe flink wat wind. Mooie condities om de wedstrijden in te zeilen. De golfslag zorgde voor wat uitdaging bij de deelnemers, niet iedereen was bestand tegen deze omstandigheden. De deelnemers zeilden drie wedstrijden, twee keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstandswedstrijd. 
Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks zijn vloot (Dehlers, J/Boats en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 80 deelnemers op twaalf boten en die waren allen enthousiast. Niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. We kijken al uit naar volgend jaar: zes bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”

Terug naar het overzicht