6 maart 2017

Aangepast watersporten met een gezamenlijke stand op HISWA

Vijf watersportorganisaties hebben de handen ineen geslagen om een grotere bekendheid te geven aan watersporten door mensen met een beperking. Een gezamenlijke stand op de afgelopen HISWA gaf hiervoor de aftrap.

SailWise biedt aangepaste watersportvakanties en –activiteiten aan voor mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking, mensen met een fysieke beperking kunnen bij Sailability leren zeilen en daarna eventueel overstappen naar bijvoorbeeld de Hansa-klasse om deel te nemen aan wedstrijden, sporters met een verstandelijke beperking kunnen terecht bij Unified Sailing. Voor aangepast roeien en kanovaren bieden verenigingen aangesloten bij de Roeibond en het Watersportverbond extra faciliteiten. Dankzij het brede aanbod is er voor eenieder wel een interessante aangepaste watersport te vinden.

De samenwerking richt zich op een bundeling van krachten door uitwisseling van ervaringen, kennismakingsdagen en onderling verwijzen bij nuttige contacten. Zo denken de initiatiefnemers onder meer aan een open dag waarop meerdere watersporten zich presenteren. 

Terug naar het overzicht