3 mei 2016

Badeendjes goed voor 10.000 euro!

Overhandiging cheque

3000 eenden eendrachtig stroomopwaarts
Op woensdagmiddag 27 april 2016 – een frisse, buiïge, maar af en toe ook zonnige Koningsdag – om 14.30 uur gingen 3000 eenden te water, vanuit de grote schep van een kraanwagen langs de Herengracht in het hart van Maarssen-dorp. Het spektakel werd waargenomen door enkele honderden toeschouwers, die zagen dat de gele eenden met blauwe helmpjes na hun plons met mooie patronen in het water uit elkaar dreven, maar daarna massaal bij elkaar bleven en stroomopwaarts – voortgedreven door een stevige wind en enige stroming – richting de Evert Stokbrug gingen. De gekleurde fuiken hielden het grote gezelschap mooi bij elkaar.

Op de vrijmarkt ’s ochtends zijn tot 14.15 nog zo’n 1400 eenden verkocht, waarmee het totaal aantal verkochte eenden op ruim 4200 eenden is gekomen. Dit aantal is goed voor een netto-opbrengst van ten minste 10.000 euro (inclusief de bijdrage van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK – www.nsgk.nl ). Deze opbrengst is bestemd voor Sailwise en wordt een bijdrage geleverd aan onder meer een nieuwe tillift en watersportuitrusting op Robinson Crusoe..

Menne Scherpenzeel (directeur SailWise), vergezeld door enkele vrijwilligers en klanten, en Matty Beens (van NSGK) waren aanwezig om de cheque van Joep Blom (voorzitter van de organisatiecommissie) in ontvangst te nemen.

Op de winnende nummers zijn 18 prijzen uitgekeerd. Alle winnaars zijn hierover al geïnformeerd, enkele van hen konden hun prijs direct al in ontvangst nemen.

Zie verder ook: www.badeendrace.nl

We bedanken iedereen, waaronder ook Lions Club Maarssen en de sponsors, voor hun deelname en medewerking aan deze derde, wederom succesvolle badeendrace. Het is nu al zeker dat de badeendrace ook in 2017 een vervolg krijgt. 

Terug naar het overzicht