9 juli 2019

De vroege vogel jungle tocht

Zeilkamp 1ste jaars leerlingen Stichting Kristallis

Op maandag 3 juni was het dan zover voor  de eerste groep eerste jaars leerlingen van Kristallis, locatie Aventurijn. Dit was het moment waar ze al het hele jaar naar uitgekeken hadden. Het zeilkamp! Twee dagen, 1 nacht op een privé eiland in de Loosdrechtse Plassen. 

Het hele schooljaar hebben de leerlingen hard gewerkt om geld in te zamelen om het kamp te bekostigen. Zo werd de school omgebouwd tot een echt restaurant en mochten de leerlingen zelf koken voor hun familieleden. Ook werden er flessen ingezameld en werden er zelfgemaakte poffertjes verkocht. Uiteindelijk was er genoeg geld opgehaald en kon het kamp doorgaan.

Op maandag en dinsdag (3 en 4 juni) ging de eerste groep leerlingen en op donderdag en vrijdag (6 en 7 juni) ging de andere helft van de eerste jaars leerlingen. Op het eiland, genaamd Robinson Crusoe, waren medewerkers van Sailwise en allerlei vrijwilligers om de leerlingen kennis te laten maken met allerlei activiteiten op het water. Zo mochten de leerlingen o.a. zeilen, suppen en  waterskiën. Voor de echte vroege vogels was er op dinsdag- en vrijdagochtend nog een kanotocht van 6.30 uur tot 8.00 uur. Er werd gekozen voor de Jungle tocht. Deze  was spannend en uitdagend! “Je moet wel goed kunnen sturen” aldus Jay. De Kanotocht was “rustgevend met een prachtige zonsopkomst” volgens Mareno. Om het kamp helemaal compleet te maken kregen de leerlingen ook nog een clinic van voormalig wereldkampioen K-1 vechten Sem Schilt. Deze meest succesvolle zwaargewicht kickbokser aller tijden is niet alleen met zijn prestaties, maar ook met zijn lengte van 2 meter en 11 centimeter een grootheid. 

Al met al een fantastische en unieke ervaring voor de leerlingen. Naast dat het hartstikke leuk was, hebben de leerlingen ook veel geleerd!

Film zeilkamp Stichting Kristallis bij SailWise
Terug naar het overzicht