25 mei 2016

Feestelijke overhandiging cheque door NSGK

SailWise ontvangt voor 2016 een prachtige donatie van € 60.000,--. Tijdens de medewerkersdag van NSGK op het watersporteiland Robinson Crusoe overhandigde NSGK-directeur Ingrid Tuinenburg een cheque aan Menne Scherpenzeel, directeur van stichting SailWise. Met deze donatie wordt een belangrijk deel van de meerkosten gedekt voor de watersportactiviteiten en –vakanties voor jongeren met een beperking.

Ingrid Tuinenburg: ‘SailWise helpt jongeren hun grenzen te verleggen, niet alleen op het water maar ook aan de wal. Waar de jongeren thuis soms worden ontzien, wordt tijdens de activiteiten – of het nu zeilen, koken of boodschappen doen is – verwacht dat ze overal aan mee doen. Dit alles gebeurt in nauwe samenwerking met vrijwilligers op basis van gelijkwaardigheid. Wij zijn er trots op dat we het mooie werk van SailWise mede mogelijk maken’.

Menne Scherpenzeel is ongelofelijk blij met deze bijdrage. ‘Met de steun van NSGK kunnen we de watersportactiviteiten voor jongeren in Nederland blijven aanbieden. Zonder deze steun en die van onze andere maatschappelijke partners zou meerdaagse watersport voor mensen met een beperking niet mogelijk zijn.’

Terug naar het overzicht