26 april 2018

Geweldige opening vaarseizoen!

Afgelopen weekend opende het Scheepvaartmuseum officieel het vaarseizoen! Er waren veel activiteiten, zoals gratis vaartochten met het stoomschip Brunings, een lezing van Sailors for Sustainability en men kon aan boord van onze rolstoeltoegankelijke klipper Lutgerdina!

De Lutgerdina trok veel bekijks. De schipper, maten en vrijwilligers verzorgden het hele weekend rondleidingen voor geïnteresseerden. Veel mensen waren verrast over de aanpassingen en mogelijkheden voor mensen met een handicap om mee te varen: de lift, de brede gangborden, de aangepaste hutten en douches. En ook over de aanpassingen die het mogelijk maken dat onze deelnemers actief meezeilen: bijvoorbeeld een hydraulisch stuursysteem, waardoor zeilers met een geringe arm- of handfunctie dit grote zeilschip toch zelf kunnen besturen.

De aanwezigheid van de Lutgerdina zorgde ook voor de nodige media-aandacht. Zo verzorgde de regionale zender NH Nieuws een liveverslag vanuit het Scheepvaartmuseum, waarbij deelnemers van SailWise en een vrijwilliger werden geïnterviewd en de kijkers ‘een kijkje’ in het schip kregen.

Met de aanwezigheid van de Lutgerdina als gastschip werd door het Scheepvaartmuseum onderstreept dat watersporten voor iedereen is. Wij danken het Scheepvaartmuseum voor haar gastvrijheid en in het bijzonder het Coöperatiefonds van de Rabobank Amsterdam voor het mogelijk maken van onze aanwezigheid.

Terug naar het overzicht