26 juni 2017

Het SailWise-Drakenbootteam in actie!

"SailWise laat zien dat iedereen kan meedoen", gaf de omroeper enthousiast aan. Zonder training vooraf en zonder om te slaan zijn we 12de geworden met ons Drakenbootteam! Met 18 roeiers (12 vrijwilligers en 6 deelnemers) hebben we afgelopen zaterdag mee gedaan aan het Drakenbootfestival in Apeldoorn! Een topprestatie! Helemaal als je bedenkt dat de meeste ploegen elk jaar deelnemen, en dit onze eerste deelname was.

Het was de hele dag miezerig en nat weer. Dat deerde de sportieve watersporters van SailWise niet. ‘Al regende het bijna de hele tijd, door al die enthousiaste en gekke mensen was dat niet zo erg’, aldus een deelnemer. Voordat de ploeg in de drakenboot stapte, werd spontaan een SailWise-lied gecomponeerd en ingezet. In de boot werd het ritme van de boot niet door de trommel begeleid of door een in-uit-in-uit zoals de meeste ploegen deden, maar door een motiverend Sail-Wise, Sail-Wise, Sail-Wise. Met recht werd het SailWise-team dan ook het meest enthousiaste team genoemd. De omroeper vroeg van het publiek een extra applaus omdat dit de enige en eerste ploeg was met mensen met een beperking aan boord. ‘SailWise laat zien dat iedereen kan meedoen’, gaf de omroeper enthousiast aan. ‘En………’ vervolgde hij: ‘Ze hebben twee speciale mascottes, twee blinde geleidehonden.’ Die daarmee luid blaffend instemde :)

De ploeg werd niet alleen van de regen nat, door de enorme enthousiaste halen op Sail-Wise, Sail-Wise kwam geen SailWiser meer droog uit de boot. Het maakte niet uit. De sfeer was opperbest. De echte SailWise-sfeer zoals een deelnemer aangaf. Heerlijk! Dit is uitdagend, sportief, avontuurlijk, grensverleggend. En.. we doen het samen, iedereen helpt elkaar. Er is een echt teamgevoel. ‘We zijn wel niet de snelste maar wel de vrolijkste ploeg’, aldus een vrijwilliger. ‘Ik denk er met een glimlach aan terug, volgend jaar weer’, aldus een vrijwilliger.

Terug naar het overzicht