17 september 2022

Lutgerdina één dag toegankelijk voor publiek in Muiden

Op vrijdag 23 september wordt de haven van Muiden bezocht door een bijzonder schip: de Lutgerdina. Deze 125 jaar oude tweemastklipper van SailWise is volledig aangepast én rolstoeltoegankelijk, zodat mensen met een beperking het zoveel mogelijk zelf kunnen zeilen. Op de 23e ligt het schip een dagje aan de wal, om geïnteresseerden de gelegenheid te geven te ervaren wat SailWise mogelijk maakt én te ontdekken waarom het steunen van deze stichting zo belangrijk is. De Lutgerdina is van 16.00 tot 21.00 uur te bezoeken bij de KNZ&RV Muiden.

Even je beperking vergeten
SailWise is al meer dan 45 jaar de enige aanbieder in Nederland van uitdagende watersportactiviteiten en -vakanties voor mensen met een beperking. Vanaf drie locaties in Nederland laat SailWise mensen met een beperking ervaren dat zij fysiek en mentaal veel meer aankunnen dan ze denken. Zo kunnen rolstoelgebruikers bij SailWise waterskiën, mensen met een visuele beperking zelfstandig zeilen en mensen met een meervoudige beperking zelf een schip als de Lutgerdina besturen. Voor even vergeten mensen hun beperking en is alles mogelijk.

Betaalbare watersport
Rolstoeltoegankelijke schepen en accommodaties, aangepast watersportmateriaal en extra bemanning brengen veel meerkosten met zich mee. Toch is het streven van SailWise om haar deelnemers niet meer te laten betalen dan mensen zonder beperking betalen om te watersporten. Deelnemers betalen daarom maar zo’n 50% van de kostprijs. De meerkosten worden gefinancierd door donateurs en sponsoren.

Persoonlijk verhaal
Met de open middag en avond op de Lutgerdina wil SailWise mensen enthousiast maken voor haar activiteiten en nieuwe donateurs werven. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met SailWise en een kijkje nemen op dit bijzondere schip. Deelnemers en vrijwilligers van SailWise vertellen hun persoonlijke verhaal en SailWise-directeur Renske Rietbergen houdt een presentatie over de meerwaarde van watersport voor mensen met een beperking. Meer informatie over deze dag staat op sailwise.nl/relatiedag.

Terug naar het overzicht