7 oktober 2019

Mindervaliden kunnen kiezen uit verschillende vakantiehuisjes

Vakantie aan het water met een groot terras in de haven, uitzicht op de boten die voorbij zeilen en ook de mogelijkheid om zelf in een zeilboot te stappen. Is dit jou beeld van een heerlijke vakantie? Bij It Sailhûs boek je ruim opgezette mindervalide vakantiehuisjes, direct aan het Friese water.

It Sailhûs beschikt over vier prachtige, volledig aangepaste 4- tot 6-persoons rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes, genaamd de Rakken, Luts, Brekken en Morra. Vernoemd naar de wateren in Friesland. Het gebouw bestaat uit een groepsruimte op de begane grond en 4 mindervalide vakantiehuisjes op de 1e en 2e verdieping. Elk vakantiehuis is rolstoeltoegankelijk en onder andere voorzien van hoog/laag bedden en sanitair, tillift en een toegankelijke keuken. De mindervalide vakantiehuizen zijn bereikbaar middels een lift vanuit de centrale hal. De hal is de algemeen toegankelijke ruimte met toegang tot het terras. 

Terras aan het water

Vanuit jouw mindervalide vakantiehuis heb je mooi uitzicht op de haven, de zeilboten en het Friese water. Ook kun je beneden aan het water op het terras zitten om heerlijk een boek te lezen, samen te barbecueën of stilletjes te genieten van de voorbij kabbelende boten. Op het terras staat een kist met buitenspeelgoed, een terrashaard en een barbecue. 

Zin om te zeilen?

Aan de steiger liggen verschillende zeilboten klaar om gebruikt te worden, denk aan een Tirion21, een pontonboot een Hansa 203 en Hansa 303. Het is mogelijk om bij je vakantiehuis een zeilboot te huren en zelf het water op te gaan. Ook hebben we een Canadese kano kwaarmee je zelf een rondje door de haven kan peddelen. In overleg is het ook mogelijk om je eigen boot af te meren aan de steiger, meldt dit dan vooraf zodat wij voldoende ruimte kunnen maken. Wil je een verblijf zonder watersportactiviteiten? Ook dat is mogelijk. 

Boek je vakantie en kom deze winter al genieten van fijn ruim opgezette mindervalide vakantiehuisjes in ons watersportcentrum It Sailhûs, in Elahuizen. 

Terug naar het overzicht