1 augustus 2023

Ontvangst schippers SKS-Skûtsjesilen in It Sailhûs in Elahuizen

Op vrijdag 11 augustus vindt het SKS-Skûtsjesilen plaats op het prachtige water van de Fluessen. Dit uitgestrekte meer staat bekend om zijn uitdagende en diverse zeilomstandigheden, waardoor het een perfecte keuze is voor deze zeilwedstrijd.

Voorafgaand aan de wedstrijd wordt om 11.00 uur het Palaver gehouden in It Sailhûs een prachtige watersportaccommodatie van Stichting SailWise, Mardyk 11 in Elahuizen. Het Palaver is een belangrijk moment voor alle deelnemende skûtsjeschippers om de laatste details te bespreken, kennis te maken met het wedstrijdwater en de nodige instructies te ontvangen van de organisatie.

Wat dit jaar dit Palaver nog specialer maakt, is dat het toegankelijk is voor alle belangstellenden. Dit biedt een unieke gelegenheid voor fans en zeilenthousiasten om dichter bij de actie te komen en de sfeer van het SKS-Skûtsjesilen te ervaren. Ook kan het publiek ontdekken hoe multifunctioneel It Sailhûs is. Of je nu een zeiltocht wil maken met een rolstoeltoegankelijk schip, een unieke vergaderlocatie wil boeken, een vakantiewoning of grote groepsaccommodatie zoekt, een activiteit of vakantie zoekt voor jouw instelling of voor jezelf een zeilvakantie wil boeken, het is allemaal mogelijk!

Actieve watersport voor mensen met een beperking. Daar draait het om bij SailWise. Zeilen is niet alleen een leuke tijd op het water, maar geeft deelnemers ook zelfvertrouwen en het helpt hen meer uit het dagelijks leven te halen. Wie regelmatig op de Friese meren vaart zal de catamaran Beatrix wel kennen; één van de schepen van SailWise. De Beatrix is speciaal voor SailWise gebouwd, volledig aangepast en rolstoeltoegankelijk. Dankzij de catamaran, de faciliteiten van It Sailhûs en de hulp van vele vrijwilligers kunnen we íedereen de mogelijkheid bieden om actief te zeilen, ongeacht de mate van iemands beperking. Zo kan iemand met een dwarslaesie zelfstandig het schip besturen en iemand met een visuele beperking navigeren.

Crowdfundingactie
De catamaran de Beatrix heeft dringend groot onderhoud nodig om veilig te kunnen blijven varen met gasten. Het zeilschip moet deze winter uit het water gehaald worden om de romp te kunnen inspecteren en onderhouden, het schip krijgt een flinke opknapbeurt, de masten en zeilen worden gekeurd en onderhouden, de uitrusting wordt vervangen, gerepareerd of vernieuwd en ga zo maar door. Al deze verbeteringen zijn nodig om te voldoen aan de strengste veiligheidsnormen en om ervoor te zorgen dat alle deelnemers een geweldige en zorgeloze tijd aan boord kunnen beleven.SailWise is een crownfundingactie gestart om geld bij elkaar te brengen om dit groot onderhoud te kunnen betalen. Elke donatie, groot of klein is van harte welkom.

https://sailwise.voorfondsgehandicaptensport.nl/project/houd-de-catamaran-beatrix-in-de-vaart

Prijsuitreiking
De prijsuitreiking van het SKS-Skûtsjesilen op zal plaatsvinden in de feesttent aan de rand van Elahuizen. Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van It Sailhûs en wil je weten wat er mogelijk is voor mensen met een beperking? Dit jaar zal SailWise een speciale stand hebben in de feesttent waar geïnteresseerden terecht kunnen om meer informatie te krijgen over SailWise.

 

Terug naar het overzicht