1 juni 2023

Open dag It Sailhûs

Open dag It Sailhûs

Op zaterdag 17 juni organiseert SailWise een open dag in watersportcentrum It Sailhûs in het Friese Elahuizen. Van 11.00 uur tot 17.00 uur is iedereen welkom voor een bezoek aan deze unieke watersportaccommodatie, dat gebruikt wordt voor watersportactiviteiten voor mensen met een beperking. Er zijn activiteiten voor jong en oud én bezoekers kunnen meevaren op één van de rolstoeltoegankelijke schepen van SailWise.

 

Multifunctioneel én rolstoeltoegankelijk

It Sailhûs is multifunctioneel. Of je nu een zeiltocht wil maken met een rolstoeltoegankelijk schip, een unieke vergaderlocatie wil boeken, een vakantiewoning of grote groepsaccommodatie zoekt, een activiteit of vakantie zoekt voor jouw instelling of voor jezelf een zeilvakantie wil boeken, het is allemaal mogelijk in It Sailhûs!

Open dag

Nieuwsgierig naar alle mogelijkheden van It Sailhûs en wil je weten wat er mogelijk is voor mensen met een beperking? Waai aan voor een kort bezoek of blijf voor een rondleiding en stap aan boord van onze rolstoeltoegankelijke boten. Medewerkers, vrijwilligers én deelnemers zijn zaterdag 17 juni van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig om hun ervaringen te delen. Bovendien zijn er diverse activiteiten die in het teken staan van (toegankelijke) watersport. Het belooft een gezellige middag te worden.

Rolstoeltoegankelijke zeilschepen

Actieve watersport voor mensen met een beperking. Daar draait het om bij SailWise. Wie regelmatig op de Friese meren vaart zal de catamaran Beatrix wel kennen; één van de schepen van SailWise. Het is een uniek schip dat volledig is aangepast voor mensen met een beperking. Zelfstandigheid en gezelligheid staan centraal bij de activiteiten van SailWise. Dat geldt ook zeker aan boord van de Beatrix. Aan dek mogen gasten de bemanning helpen met bijvoorbeeld het zeil zetten, opschieten van touwen en het sturen. Voor de deelnemers van SailWise betekent zeilen op de Beatrix dan ook veel meer dan een fijne tijd op het water. Het heeft een positieve invloed op de zelfredzaamheid en geeft het zelfvertrouwen een boost.

 

Terug naar het overzicht