9 mei 2023

Open dag tweemastklipper de Lutgerdina

Op zaterdag 20 mei a.s. organiseert SailWise een open dag op het historische én rolstoeltoegankelijke zeilschip de Lutgerdina. Van 11.00 uur tot 17.00 uur zijn inwoners van Enkhuizen en omstreken van harte welkom om een bezoek te brengen aan dit unieke schip, dat voor deze middag aan de Havenweg in Enkhuizen ligt.

Maak kennis met ons en ontdek welke mogelijkheden onze stichting biedt voor mensen met een beperking. Of je nu als deelnemer mee op vakantie wil, vrijwilligerswerk wil doen, een activiteit zoekt voor jouw groep of nieuwsgierig bent naar dit prachtige, 125 jaar oude schip… iedereen is welkom!

Medewerkers, vrijwilligers én deelnemers zijn zaterdag 20 mei van 11.00 tot 17.00 uur aanwezig om hun ervaringen te delen met geïnteresseerden en een rondleiding te geven over het zeilschip. Bovendien zijn er diverse activiteiten die in het teken staan van (toegankelijke) watersport. Het belooft een gezellige middag te worden.

Over de Lutgerdina

Actieve watersport voor mensen met een beperking. Daar draait het om bij ons. SailWise heeft drie locaties in Nederland, waaronder het zeilschip de Lutgerdina. Deelnemers varen zelf actief mee op het schip en de mate van hun beperking maakt daarin geen verschil. Dankzij alle aanpassingen en hulpmiddelen kan iedereen meedoen. Voor de deelnemers van SailWise betekent zeilen op de Lutgerdina ook veel meer dan een fijne tijd op het water. Het heeft een positieve invloed op de zelfredzaamheid en geeft het zelfvertrouwen een boost.

De open dag op de Lutgerdina wordt mede mogelijk gemaakt door Microsoft Minifonds en Ondernemersfonds Enkhuizen.

Terug naar het overzicht