1 februari 2022

Revalideren in een zeilboot

SailWise is ontstaan uit de overtuiging dat watersporten enorm veel meerwaarde heeft bij het revalideren. Sinds jaar en dag gaan revalidatiecentra uit het hele land mee met SailWise. Adelante is daar één van en Elien Heijen vertelt waarom zij voor SailWise kiezen.

“In 2000 kregen we een uitnodiging om met een aantal revalidanten een dag naar Robinson Crusoe te komen. De begeleiders zagen direct hoeveel er mogelijk was en hoe de revalidanten genoten op het water. De deskundigheid en ruimdenkende manier van werken van SailWise sprak ons erg aan.”

Ieder jaar terug naar het eiland

“Een dagje watersporten kan op heel veel plekken. Maar wij zagen dat vijf dagen met elkaar optrekken veel meer doet voor de revalidanten. Door een paar dagen lang alles samen te doen kom je in een sfeer die vaak meer mogelijk maakt dan bij een dagactiviteit. Daarom zijn we sponsoren gaan zoeken om dit jaarlijks te kunnen doen. En met succes. We gaan nu ieder jaar een midweek naar Loosdrecht.”

Persoonlijke doelen

“Grenzen verleggen of juist grenzen leren respecteren, vertrouwen krijgen in eigen mogelijkheden, het in ons revalidatiecentrum geleerde in praktijk durven te brengen, het uitvoeren van ADL in een nieuwe omgeving; de persoonlijke doelen van de revalidanten zijn voor iedereen weer anders. In zo’n week leren ze één ding allemaal en dat is om meer in mogelijkheden te denken dan in beperkingen.”

Mooie herinneringen

“Als ik revalidanten tegenkom die jaren geleden mee zijn geweest, dan hoeven onze blikken maar te kruisen en we zitten samen weer op het eiland met onze herinneringen. Het is iets machtigs, een mooie herinnering die niemand je meer afneemt en waar je in gedachten weer naar terug kan gaan.”


Ook met een groep watersporten bij SailWise?

Bekijk wat de mogelijkheden zijn voor jouw groep op sailwise.nl/groepen of neem contact op met onze afdeling Boekingen via 0228-350756 of boekingen@sailwise.nl.

Terug naar het overzicht