23 april 2015

Ruim 46.000 euro voor It Sailhûs opgehaald!

Op 19 april is tijdens een spetterende benefietdag € 46.650 opgehaald voor de inventaris van It Sailhûs in Friesland, het nieuwe watersportcentrum voor mensen met een beperking van Stichting SailWise en de thuishaven van de catamaran Beatrix. De cheque werd overhandigd door Nike Boor, directeur van Fonds Gehandicaptensport, aan Erica Bakkum, voorzitter van de Raad van Toezicht van SailWise. Fonds Gehandicaptensport was initiator van het evenement dat ondersteund werd door het bedrijfsleven uit Friesland en ver daar buiten.

De aanwezigen kregen – onder leiding van gastheren Frits Wester en Joop Braakhekke – een verrukkelijke brunch van Fryslân Culinair geserveerd, het samenwerkingsverband van top restaurants in Friesland. Studenten van ROC de Friese Poort werkten mee in de keuken, de bediening en de ontvangst van de gasten.

Jop Ubbens, veilingmeester van Christie’s, droeg zorg voor de veiling. Diverse bijzondere kavels werden  onder de hamer gebracht: Vip arrangement SC Cambuur, dagvoorzitterschap door Joop Alberda, kaatsclinic en bezoek aan de PC te Franeker, een exclusieve privé-rondleiding door directeur Wim Pijbes door het Rijksmuseum, een zeilclinic met Lobke Berkhout enzovoort.

Dit alles resulterend in een prachtige veilingopbrengst van € 46.650,— die zal worden aangewend voor de inventaris van het karakteristieke pand dat naar verwachting in april 2016 operationeel zal zijn.

Op de foto (v.l.n.r)
Frits Wester, Joop Braakhekke, Menne Scherpenzeel (directeur SailWise), Nike Boor (directeur Fonds Gehandicaptensport) en Erica Bakkum (voorzitter RvT SailWise)

Terug naar het overzicht