23 augustus 2015

Mooi bedrag SAIL Loterij

Amsterdam, 22 augustus - Wendy van Dijk maakte zaterdagavond tijdens de slotavond van de SAIL Music Marina de totale opbrengst bekend van de SAIL loterij, georganiseerd om geld in te zamelen voor stichting SailWise en Fonds Gehandicaptensport. In totaal is er via deze speciale loterij, georganiseerd door de Staatsloterij, een bedrag van € 32.472,50 beschikbaar gesteld voor dit goede doel. 

“En die opbrengst komt goed terecht”, weet Menne Scherpenzeel, directeur van SailWise. “SailWise stelt mensen met een handicap in staat om te genieten van watersport door activiteiten te organiseren op een van haar drie locaties in Nederland. Zo geven we mensen met een handicap het plezier mee van het zeilen; de ultieme vrijheid op het water.

Nike Boor van Fonds Gehandicaptensport is tevreden: “Allereerst dank aan de Staatsloterij en alle spelers! Geweldig! Sport voor 1,7 miljoen mensen met een handicap, nog belangrijker dan voor jou en mij. Wij willen dat ook voor deze sporters vanzelfsprekend is, dichtbij huis. Grote bedrijven en organisaties, zoals de Staatsloterij, vrijwilligers, ambassadeurs, donateurs, sponsors en sporters staan, schouder aan schouder,  samen als één team achter de sporters met een handicap. Omdat iedereen moet kunnen sporten en niemand buitenspel staat. Pas als dat gerealiseerd is, is de wedstrijd voor ons allemaal gewonnen"

Tijdens SAIL konden bezoekers op het terrein SAIL loten kopen. Iedere avond was er een trekking waarbij mooie prijzen waren te winnen. Denk hierbij aan een cruise, fietsen en theaterkaarten. Op zaterdagavond werd de superhoofdprijs, een Fiat 500, onder alle verkochte SAIL loten van de afgelopen periode verloot.
 
"We hebben als sponsor met plezier onze loterijexpertise ingezet voor de SAIL loterij. Er zijn leuke prijzen gewonnen door de deelnemers en daarnaast hebben ze het goede doel SailWise gesteund. De missie van de Staatsloterij is in drie woorden samen te vatten: Nederland gelukkiger maken. Niet alleen door waardevolle prijzen uit te reiken, maar ook door mooie projecten te ondersteunen. SAIL loterij is een initiatief van de Staatsloterij. Met de opbrengst ondersteunen we de sporters met een handicap in Nederland. We weten dat de opbrengst van ruim € 16.000,- goed terecht komt en hebben daarom besloten om het bedrag te verdubbelen naar het mooie eindbedrag van € 32.472,50. Een bedrag waar SailWise veel mensen gelukkig mee kan maken," vertelt Arjan van ‘t Veer, directeur Corporate Affairs van de Nederlandse Staatsloterij.

Terug naar het overzicht