11 mei 2017

SailWise Cup in Monnickendam

Woensdag 10 mei is de SailWise cup weer gezeild in Monnickendam. Na afloop van deze geslaagde zeildag mocht SailWise uit handen van Jan en Trees Zetzema van Waterland Yacht Charter een cheque van € 12.030 in ontvangst nemen. Dit was de totale opbrengst van de sponsorcup die Waterland Yacht Charter jaarlijks organiseert.

Aan deze 9e sponsorcup deden achttien bedrijven mee. “We zijn erg blij met dit initiatief en natuurlijk met de prachtige opbrengst van dit jaar”, vertelt Michiel Meijers van SailWise. “Waterland Yacht Charter doneert de opbrengst van de sponsorcup jaarlijks aan SailWise, nu al voor de negende maal. We zullen het bedrag gebruiken voor onze activiteiten. De bijdrage van vorig jaar is gebruikt voor een aanpassing op Robinson Crusoë met onder andere een aanpassing voor een liftsysteem om een deelnemer in de boot te kunnen zetten en voor een aangepaste zelfrichtende optimist”

Sponsorcup
Het weer was bijzonder Hollands: in de ochtend geen wind, de eerste race werd hierdoor afgeschoten. De tweede race vond plaats met een opkomend briesje; de lange afstandsrace met een heldere lucht en windje Bft 1-3. Mooie condities om de wedstrijden in te zeilen. De wisseling in windkracht zorgde voor een extra uitdaging bij de deelnemers. Er zijn totaal twee geldige wedstrijden gezeild: een keer een korte baan rondom de boeien en een lange afstands-wedstrijd.

Waterland Yacht Charter stelt jaarlijks kosteloos zijn vloot (Dehlers, J/Boats en X-Yachts) ter beschikking voor deze sponsorcup en neemt ook de organisatie voor haar rekening. “Het was een geslaagde dag”, vertelt Jan Zetzema van Waterland Yacht Charter. “Er waren 75 enthousiaste deelnemers op elf boten: niet alleen vanwege het zeilen, maar ook omdat ze met hun bijdrage een goed doel konden steunen. SailWise was de winnaar! We kijken al uit naar volgend jaar: zeven bedrijven hebben al toegezegd dan opnieuw mee te doen.”  

Over Waterland Yacht Charter
Waterland Yacht Charter is al ruim dertig jaar een begrip in de watersport. Het motto van Waterland Yacht Charter is: sportief zeilen en riant vakantie vieren! Vanuit Jachthaven Waterland in Monnickendam verhuurt de firma een hele serie Dehlers (25 tot 38 voet), J/Boats (22 en 70) en X-Yachts (34 tot 40 voet). Voor dagverhuur en abonnementhuur  zijn er een Fox-22, J/22 en J/70 beschikbaar. De verhuurvloot is sportief, comfortabel en uitdagend.

Waterland Yacht Charter is onderdeel van Waterland Monnickendam. Hier vind je ook Jachthaven Waterland en Waterland Sail Training: een CWO en HISWA-SWO erkende kajuitzeiljachtopleiding.
 

 

 

Terug naar het overzicht