26 februari 2023

SailWise doet mee aan de BRIO zeilwedstrijd

We doen mee aan een grote marathon en niet zo maar één! Op 13 mei 2023 zeilen we mee met de BRIO zeilmarathon: een prachtige zeilmarathon waar 150 open zeilboten een afstand van 60 kilometer afleggen over de Friese meren. SailWise doet mee met maar liefst drie zeilboten (Valken). Door mee te doen vragen we niet alleen aandacht voor onze watersportmogelijkheden, maar werven we ook donaties voor SailWise!

We zoeken mensen (met of zonder beperking) die met ons mee willen tijdens dit zeilevenement!

Over de BRIO zeilmarathon

De BRIO zeilmarathon is een prachtige zeilmarathon die jaarlijks in het voorjaar wordt georganiseerd door watersportvereniging Onder Ons uit Terherne. Deze zeilwedstrijd is sinds 1988 uitgegroeid tot een groots evenement waar 150 open zeilboten met zo’n 450 deelnemers een afstand van 60 km afleggen over de Friese meren. Het is een zware race. We overnachten van vrijdag 12 mei op zaterdag 13 mei bij Kampeerboerderij hettinga en vertrekken de volgende ochtend heel vroeg om ons klaar te maken voor de wedstrijd. Op zaterdag 13 mei om 7.00 uur wordt het startschot gelost en begint deze tocht vol uitdagingen. De dag staat in het teken van zeilen, peddelen en jagen, om een snelle eindtijd neer te zetten bij de finish in Terherne. We zeilen non-stop zo'n 10 uur met polyvalken en zonder motor. Het wordt dus een lange dag!

Doe je mee?

Ben jij fit genoeg en fysiek in staat om deze race te zeilen en ga je de uitdaging aan om zoveel mogelijk donaties te werven voor jouw team? Laat ons weten dat je mee wilt doen door uiterlijk 15 maart een e-mail te sturen naar info@sailwise.nl. Zet in je e-mail wie je bent, je contactgegevens, waarom je mee wilt doen, je zeilervaring en evt. je beperking. Wij laten je daarna weten of je geselecteerd bent om mee te doen.

Kosten
De kosten voor deelname aan het zeilprogramma bedragen € 75,- per persoon. Hierbij inbegrepen is het inschrijfgeld voor de zeilmarathon, de huur van de zeilboot en de overnachting van vrijdag op zaterdag. Bijkomende kosten zijn vervoer van en naar Terherne, eten en drinken.

Zien we je aanmelding snel?!

Terug naar het overzicht