25 september 2022

SailWise doet mee met de Bikkeltocht

De studievereniging van Maritieme Techniek uit Rotterdam – Ut Navem Futuri Creemus (UNFC) – organiseert ieder jaar de Bikkeltocht: een non-stop zeiltocht met polyvalkjes van ruim 70 kilometer over de Friese meren, waarbij de zeilboot alleen voortgedreven mag worden op wind en spierkracht. Dit jaar vindt de 30e editie van de Bikkeltocht plaats op 28 en 29 oktober.

Sinds 2021 verbindt de UNFC de Bikkeltocht aan SailWise. Deelnemers laten zich steunen via een donatie en de opbrengst gaat naar SailWise! Vorig jaar deden we zelf mee met één boot. Dit jaar gaan we uitbreiden en willen we met meerdere inclusieve teams, bestaande uit vrijwilligers en deelnemers, meedoen. We zoeken nog deelnemers die mee willen doen!

Zware zeiltocht
De Bikkeltocht is een zware race. Eind oktober kan het al koud zijn en je zeilt in een polyvalk zonder motor. De race start om 23.00 uur en iedereen zeilt vervolgens non-stop zo'n 16 uur. Ben jij fit genoeg en fysiek in staat om deze race te zeilen en ga je de uitdaging aan om zoveel mogelijk donaties te werven voor jouw team? Laat ons weten dat je mee wilt doen door een e-mail te sturen naar info@sailwise.nl, met daarin je naam en contactgegevens, je motivatie waarom je mee wilt doen, je zeilervaring en je beperking. Wij laten je daarna weten of je geselecteerd bent om mee te doen met de race.

Terug naar het overzicht