2 december 2019

SailWise in 1974

Dit jaar bestaan wij 45 jaar. Een mooi moment om eens terug te blikken op hoe SailWise is ontstaan. In 1974 kreeg een revalidatiearts uit Enkhuizen het idee om met zijn cliënt te gaan zeilen. De cliënt kwam niet uit zijn negatieve spiraal van denken, en dat wilde de revalidatiearts ombuigen. Door samen te gaan zeilen, het water op te zoeken, de ruimte, de golven.

En zo gedacht zo gedaan. Het was een fantastische ervaring waarbij de cliënt kon ervaren dat er nog veel wel kon! Hij leerde zijn grenzen verleggen en kreeg een boost aan zelfvertrouwen. Deze twee zijn er niet meer mee gestopt en er sloten zich meer mensen bij hen aan. In de Compagniehaven werden legertenten op gezet waar de vrijwilligers en de deelnemers zich verzamelden. Want de groep groeide.

Het is natuurlijk fantastisch dat er 45 jaar later 3 eigen accommodaties zijn waar van april tot en met oktober elke week en weekeinde vele mensen met een beperking samen met vrijwilligers een onvergetelijke vakantie op het water beleven.

De Lutgerdina is onze aangepaste tweemaster die zwerft over het IJsselmeer en het Wad samen met 12 gasten en 8 vrijwilligers. In Loosdrecht bevindt zich ons watersporteiland Robinson Crusoe met haar prachtige aangepaste accommodatie en een vloot kleine zeilbootjes, zitskies en kano’s in de eigen haven. Onze jongste accommodatie is in Elahuizen. It Sailhûs is een prachtige aangepaste accommodatie aan de Fluessen waar vandaan onze Catamaran Beatrix dagtochten maakt over de Friese meren. Daarnaast vind je hier sfeervolle appartementen die je ook zelf met een groep vrienden of met je familie kan huren. Van hieruit kan je het water op of het mooie Friese land ontdekken.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk rond op onze website. Je vindt hier prachtige foto’s, video’s en verhalen. Heb je een beperking en wil je graag een keer mee? Meld je dan aan. Wij ontmoeten je graag!

Inspirerend vrijwilligerswerk?

Ben je op zoek naar inspirerend vrijwilligerswerk. Bezoek dan onze site en meld je aan. Wij nodigen je dan uit voor een instructie weekeinde dit voorjaar en wijden je graag in, in de bijzondere wereld van SailWise. Je bent van harte welkom bij onze uitdagende watersport vakanties samen met onze deelnemers!

Terug naar het overzicht